Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Borgs råd till Söderling: "Spela som mot Federer"

Scanpix

Sport | 04/06/2010 12:38

En ny finalplats står på spel för Robin Söderling i dagens stekheta möte med tjecken Tomas Berdych. Men Björn Borgs råd är simpelt.- Det är bara att gå ut och vara sig själv och spela som mot Federer, då vinner han, säger Borg.

PARIS. Svenske världssjuan Robin Söderling har en finalplats att försvara efter fjolårets bragd i Franska Öppna. Men nu är han ytterst nära att upprepa succén. En match står mellan Söderling och en final mot möjligtvis Rafael Nadal.

Motståndaren heter Tomas Berdych och är något av en kopia av den gänglige svensken. Berdych har stormat fram i Franska Öppna, men ska man tro legendaren Björn Borg blir det inte några problem för Söderling.

- Vad ska jag ge Robin för råd? Han klarar ju det här själv, säger Borg till Expressen.

Borg, som tagit hem turneringen hela sex gånger, vet onekligen vad som krävs för att vinna på gruset i Paris.

- Har du nått den här nivån inom tennisen har du ingenting att frukta. Det är bara att gå ut och vara sig själv och spela som mot Federer, då vinner han. Även om han möter en väldigt bra motståndare som spelar ungefär som Robin själv. Som slår väldigt hårt och har bra grundslag, förklarar legendaren.

Amerikanen Michael Chang, som segrade i Franska Öppna 1989, är också han mäkta imponerad av Söderlings framfart.

- Robin har spelat grym tennis. Allt började förra året då han gick till finalen. Han har byggt upp ett stort självförtroende och nu spelar han en tennis som han verkligen tror på, säger Chang.