Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Söderling vann jätterysare - klar för final

1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Sport | 04/06/2010 16:38

Robin Söderling var inblandad i en jätterysare i semifinalen av Franska Öppna mot Tomas Berdych och lyckades till slut vinna den nervkittlande tillställningen med 3-2 i set.

PARIS. Robin Söderling dominerade första set totalt och det var framför allt med backhanden han hittade dem vinnande slagen. Den svenske världsjuan vann således första set med 6-3.

Men i andra set tog Tomas Berdych kommandot. Tjecken bröt Söderlings serve i det fjärde gamet och skaffade sig sedan två setbollar vid ställningen 5-3 i egen serve.

Berdych brände den första, men stod sedan för ett präktigt serveess, vilket innebar att det var utjämnat till 1-1 i set i semifinalen. I nästa set började Berdych återigen bäst och bröt Söderlings serve omgående. Men Tibrosonen kom tillbaka starkt och snodde ett game i Berdychs serve.

Fast ännu en gång bröt Berdysch svenskens serve vid ställningen 5-5 och kunde därefter tämligen enkelt knyta ihop säcken. I fjärde set visade Söderling prov på mental styrka och tog snabbt hem setet med 6-3.

I femte och avgörande set visade Söderling att finalen i fjol inte var någon tillfällighet. Han tog väl hand om Berdychs serve och bröt också den i det sjunde gamet.

Med ledning 5-3 i femte set servade Berdych för att hålla sig kvar i matchen, men Söderling fortsatte att ånga på och spelade till sig en matchboll, som han tog tillvaro på direkt. Matchen slutade 6-3, 3-6, 5-7, 6-3, 6-3 till Tibrosonen.

I och med segern tog sig Robin Söderling till sin andra raka final i Franska Öppna. Där väntar vinnaren mellan Rafael Nadal och Jürgen Melzer.