1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Söderling vann jätterysare - klar för final

Robin Söderling var inblandad i en jätterysare i semifinalen av Franska Öppna mot Tomas Berdych och lyckades till slut vinna den nervkittlande tillställningen med 3-2 i set.


PARIS. Robin Söderling dominerade första set totalt och det var framför allt med backhanden han hittade dem vinnande slagen. Den svenske världsjuan vann således första set med 6-3.

Men i andra set tog Tomas Berdych kommandot. Tjecken bröt Söderlings serve i det fjärde gamet och skaffade sig sedan två setbollar vid ställningen 5-3 i egen serve.

Berdych brände den första, men stod sedan för ett präktigt serveess, vilket innebar att det var utjämnat till 1-1 i set i semifinalen. I nästa set började Berdych återigen bäst och bröt Söderlings serve omgående. Men Tibrosonen kom tillbaka starkt och snodde ett game i Berdychs serve.

Fast ännu en gång bröt Berdysch svenskens serve vid ställningen 5-5 och kunde därefter tämligen enkelt knyta ihop säcken. I fjärde set visade Söderling prov på mental styrka och tog snabbt hem setet med 6-3.

I femte och avgörande set visade Söderling att finalen i fjol inte var någon tillfällighet. Han tog väl hand om Berdychs serve och bröt också den i det sjunde gamet.

Med ledning 5-3 i femte set servade Berdych för att hålla sig kvar i matchen, men Söderling fortsatte att ånga på och spelade till sig en matchboll, som han tog tillvaro på direkt. Matchen slutade 6-3, 3-6, 5-7, 6-3, 6-3 till Tibrosonen.

I och med segern tog sig Robin Söderling till sin andra raka final i Franska Öppna. Där väntar vinnaren mellan Rafael Nadal och Jürgen Melzer.

ATP
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.