Söndag 3 Jul
Stockholm

Söderling vann jätterysare - klar för final

1 av 2
2 av 2

Robin Söderling var inblandad i en jätterysare i semifinalen av Franska Öppna mot Tomas Berdych och lyckades till slut vinna den nervkittlande tillställningen med 3-2 i set.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

PARIS. Robin Söderling dominerade första set totalt och det var framför allt med backhanden han hittade dem vinnande slagen. Den svenske världsjuan vann således första set med 6-3.

Men i andra set tog Tomas Berdych kommandot. Tjecken bröt Söderlings serve i det fjärde gamet och skaffade sig sedan två setbollar vid ställningen 5-3 i egen serve.

Berdych brände den första, men stod sedan för ett präktigt serveess, vilket innebar att det var utjämnat till 1-1 i set i semifinalen. I nästa set började Berdych återigen bäst och bröt Söderlings serve omgående. Men Tibrosonen kom tillbaka starkt och snodde ett game i Berdychs serve.

Fast ännu en gång bröt Berdysch svenskens serve vid ställningen 5-5 och kunde därefter tämligen enkelt knyta ihop säcken. I fjärde set visade Söderling prov på mental styrka och tog snabbt hem setet med 6-3.

I femte och avgörande set visade Söderling att finalen i fjol inte var någon tillfällighet. Han tog väl hand om Berdychs serve och bröt också den i det sjunde gamet.

Med ledning 5-3 i femte set servade Berdych för att hålla sig kvar i matchen, men Söderling fortsatte att ånga på och spelade till sig en matchboll, som han tog tillvaro på direkt. Matchen slutade 6-3, 3-6, 5-7, 6-3, 6-3 till Tibrosonen.

I och med segern tog sig Robin Söderling till sin andra raka final i Franska Öppna. Där väntar vinnaren mellan Rafael Nadal och Jürgen Melzer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.