Måndag 27 Jun
Stockholm

Nadal klar för drömfinal – ställs mot Söderling

Rafael Nadal är klar för final i Franska Öppna mot Robin Söderling.
Rafael Nadal är klar för final i Franska Öppna mot Robin Söderling. Foto: SCANPIX/AP

Rafael Nadal besegrade Jürgen Melzer i semifianlen och är klar för final. I finalen ställs spanjoren mot Robin Söderling.– Robin spelar väldigt bra men jag kommer göra mitt bästa, säger Nadal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

PARIS. Grusspecialisten Rafael Nadal ställdes mot österrikaren Jürgen Melzer i semifinalen i Franska Öppna. Melzer, seedad som nummer 22, hade inte mycket att säga till om i de två första seten. Nadal vann första set med 6-2 och det andra med 6-3.

I det tredje vaknade Melzer till. Nadal hade chansen att avgöra vid ställningen 5-3, men började svikta och Melzer spelade upp sig till 5-5 efter att ha brutit Nadals serve. Melzer gick ifrån till 6-5, men som sedan blev 6-6 och tiebreak, där spanjoren var starkast och vann med 8-6.

– Det är alltid tufft i en semifinal för du möter alltid bra spelare. Och Jürgen har gjort en väldigt bra turnering och jag önskar honom all lycka till i nästa turnering, säger Nadal direkt efter matchen.

I finalen ställs Rafael Nadal mot Robin Söderling som under dagen besegrade tjecken Tomas Berdych efter en jätterysare. Förra året slog Söderling ut just Nadal fast den gången i kvartsfinal.

– Robin spelar väldigt bra men jag kommer att göra mitt bästa. Det kommer att bli en väldigt svår match. Så vi får se, men om han besegrar mig kommer jag att gratulera honom, fortsätter Nadal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.