1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Schiavones taktik: "Jag ska spela grisigt"

Francesca Schiavone har överraskat rejält i Franska Öppna och nått final. Där ställs hon mot Samantha Stostur, och segertaktiken är redan klar.- Jag ska fortsätta vara balanserad och så ska jag spela grisigt, säger Schiavone.


PARIS. Italienskan Francesca Schiavone hade inför Franska Öppna aldrig nått semifinal i Grand Slam-sammanhang. Men efter att ha slagit ut stjärnor som Justine Henin och Elena Dementieva har hon nu krigat sig fram till sin första final.

Där väntar australiskan Samantha Stosur, som imponerat under turneringens gång. Men ska man tro Schiavone har hon taktiken klar för att besegra sin finalmotståndare.

- Jag ska fortsätta vara balanserad och så ska jag spela grisigt. Jag kan använda min erfarenhet mer nu, säger Schiavone till Eurosport.

Den 29-åriga italienskan berömmer också Stosur men menar samtidigt att de har olika kvalitéer.

- Vi är lika i en del saker, men väldigt olika i andra. Hon är starkare och yngre. Men vi ska spela vår bästa tennis, jag med mina kvalitéer och hon med sina, förklarar Schiavone.

/
/
/
/
WTA
Relaterat
Senaste nytt

Okkels jagar guld och skytteligan: "Det är coolt"

Målvakten bryter tystnaden: "Det är ett trauma"

Malkolm Nilsson Säfqvist bryter tystnaden. Halmstads BK:s målvakt talar för första gången ut om kampen med den psykiska ohälsan. Det är ett trauma, säger 30-åringen i en intervju med Discovery+.

Mellberg: "Börjar bli väldigt tröttsamt"

Brommapojkarna sliter för sin allsvenska överlevnad – det märktes i den andra halvleken mot Malmö FF. Då skakade BP om serieledaren, men bortalaget fick nöja sig med en hedersam förlust. Det börjar bli väldigt tröttsamt, säger tränaren Olof Mellberg efter 1–2-förlusten.

Skakat MFF höll undan hemma mot BP

1 timme sedan
Malmö FF uppträdde som ett SM-guldlag i 45 minuter – i andra akten skakade bottenlaget Brommapojkarna om storklubben. Skåningarna höll till slut undan till en 2–1-seger och är fortsatt allsvensk serieledare.

Rubensson hjälte – Häcken tog blytung seger

1 timme sedan
Häcken tog en blytung seger borta mot Norrköping, 1–0. Elin Rubensson blev stor matchhjälte när hon satte avgörandet. Det var jätteviktigt att vinna i dag, säger anfallaren Rosa Kafaji i Viaplay.

Okkels bakom Elfsborgs vändning

1 timme sedan
Tabelljumbon chockade med ett tidigt ledningsmål. Men Elfsborg reste sig och slog Varberg med 2—1, efter två mål av Jeppe Okkels. Det är bara att fortsätta att hjälpa laget, så får vi se hur långt det räcker, säger dansken.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.