1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Scanpix/AP
3 av 3
- Foto: Scanpix/AP

Söderling: "Inte nervös ännu"

Vinner han i morgon är karriärens hittills största titel bärgad. Men Robin Söderling känner ännu ingen nervositet inför finalen i Franska Öpnna mot Rafael Nadal.– Jag är ofta nervös inför alla matcher men det har inte kommit ännu, säger Söderling på lördagens presskonferens.


PARIS. På söndagen klockan 15:00 kliver Robin Söderling ut på centercourten i Paris för att spela sin viktigaste match någonsin.

Efter att ha slagit ut fenomenet, tillika världsettan Roger Federer i kvarten och kämpat ner formstarke Tomas Berdych i semfinalen väntar Rafael Nadal i finalen av Franska Öppna.

– Att få spela en final här är häftigt. Det känns bättre nu än förra året, det var så nytt då. Nu är jag lite mer van och har spelat mot Roger i både Wimbledon och US Open och jag mötte "Rafa" i Mastersslutspelet. Jag hoppas göra en bättre final den här gången, säger Robin Söderling på presskonferensen efter lördagens träningspass.

De allra flesta håller spanjoren som stor favorit. Men Söderling, den ende som har slaget Nadal i Paris, vet vad som krävs av honom för att han ska ha en chans.

– Jag vet hur han kommer att spela. Han är otroligt bra med sin forehand och livsfarlig när han får övertag samtidigt som han rör sig fantastiskt bra. Det gäller att inte komma på efterkälken.

Trots vikten av matchen är Tibrosonen dock inte nervös – ännu.

– Det här är ju något jag drömt om ända sedan jag visste vad Grand Slam var. Jag är ofta nervös inför alla matcher men det har inte kommit ännu. Samtidigt är det sundhetstecken att man är lite nervös.

Finalen sänds på både SVT och Eurosport med start klockan 15.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.