Torsdag 30 Jun
Stockholm

Nu kan du bli en av de största, Robin!

1 av 2
Söderling kan ta ett stort steg mot att bli en av de allra största inom svensk tennishistoria.
2 av 2
Söderling kan ta ett stort steg mot att bli en av de allra största inom svensk tennishistoria. Foto:

I dag kan Robin Söderling vinna sin första Grand Slam-titel och klättra upp till fjärde plats i världsrankingen. Vinner han Franska Öppna-finalen mot Rafael Nadal får han dessutom 10,7 miljoner kronor för besväret.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

25-årige Robin Söderling mot 24-årige Rafael Nadal i finalen av Franska Öppna. Det är en drömfinal som sällan blir större. I potten finns en Grand Slam-titel och 10,7 miljoner kronor.

Men för Söderling kan det vara det stora steget mot förstaplatsen i världsrankningen. En seger mot spanjoren och världstvåan Nadal tar honom förbi Andy Murray och Nikolaj  Davydenko och upp på fjärde plats i ATP-rankingen.

- Det här är ju något jag drömt om ända sedan jag visste vad Grand Slam var. Jag är ofta nervös inför alla matcher men det har inte kommit ännu. Samtidigt är det sundhetstecken att man är lite nervös, säger Söderling.

"Du måste vara bra över ett helt år"

Oavsett utgången av finalen gäller det att behålla formen.

- Jag tror att alla som ligger topp tio, eller topp 15, har chans att bli nummer ett. Men det räcker inte om du spelar bra en eller två veckor, du måste vara bra över ett helt år, och det tycker jag är det svåraste. Jag är en av topp 10-killarna så visst har jag en chans, men det är långt ifrån lätt, säger Robin Söderling.

Att Söderling är i final var inget tränaren Magnus Norman hade förväntat sig.

- Jag tror alltid att Söderling ska göra bra tävlingar men han kändes lite spänd veckorna innan och i början av turneringen, sa Norman till Eurosport.

- Efter segern mot Montanes tycker jag att han har slappnat av och spelat bättre och bättre för varje match. Det har varit kul att se, säger Norman.

"Livsfarlig när han får övertag"

För Söderling blir mötet med Nadal förhoppningsvis en favorit i repris. Förra året i åttondelsfinalen avslutade Söderling Nadals 31 matcher långa segersvit i Franska Öppna. Det var Nadals hittills enda förlust i turneringen.

- Visst är det skönt för mig själv att jag möter en spelare jag slagit, säger Tibrosonen som förväntar sig  en stenhård duell:

- Jag vet hur han (Nadal) kommer att spela.

- Han är otroligt bra med sin forehand och livsfarlig när han får övertag samtidigt som han rör sig fantastiskt bra. Det gäller att inte komma på efterkälken, säger Söderling under lördagens presskonferens.

15.00 sätter finalen igång. Lyckas Sveriges ende världsstjärna i tennis ta det stora steget mot förstaplatsen?

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.