Söndag 16 Jan
Stockholm

"Söderlings serve fungerade inte"

1 av 2
2 av 2

Robin Söderlings fick endast in 41 procent av förstaservarna, något DC-kaptenen Thomas Enqvist anser var en nyckel till att Rafael Nadal kunde vinna.- Serven fungerade inte lika bra som tidigare, säger Enqvist.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

PARIS. Gruskungen Rafael Nadal var i det närmaste oslagbar under gårdagens finalbatalj mot succésvensken Robin Söderling. Men samtidigt klaffade inte spelet hundraprocent för världssexan och framför allt var det serven som fallerade.

Tibrosonen, som servade strålande i exempelvis bragdsegern över Roger Federer i kvartsfinalen, fick bara in 41 procent av förstaservarna, samtidigt som Nadal mäktade med nästan det dubbla.

- Serven var en av nycklarna innan matchen. Det fungerade inte lika bra idag som tidigare i turneringen, sa DC-kaptenen Thomas Enqvist i Eurosport efter förlusten.

Å andra sidan gjorde Nadal långt ifrån någon dålig match. Spanjoren for från det ena hörnet till det andra och fiskade upp varenda boll som inte var perfekt slagen från Söderling. Enqvist menar till och med att 24-åringen gjorde sin bästa match någonsin.

- Jag har aldrig sett Nadal spela bättre och jag träffade många efteråt som kände likadant. Han sa själv efteråt att han var tvungen att göra sin bästa match mot Robin och det visar vilken otrolig respekt han har för honom, förklarade Enqvist.

Kommentera
Kopiera länk
Dela