1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

"Söderlings serve fungerade inte"

Robin Söderlings fick endast in 41 procent av förstaservarna, något DC-kaptenen Thomas Enqvist anser var en nyckel till att Rafael Nadal kunde vinna.- Serven fungerade inte lika bra som tidigare, säger Enqvist.


PARIS. Gruskungen Rafael Nadal var i det närmaste oslagbar under gårdagens finalbatalj mot succésvensken Robin Söderling. Men samtidigt klaffade inte spelet hundraprocent för världssexan och framför allt var det serven som fallerade.

Tibrosonen, som servade strålande i exempelvis bragdsegern över Roger Federer i kvartsfinalen, fick bara in 41 procent av förstaservarna, samtidigt som Nadal mäktade med nästan det dubbla.

- Serven var en av nycklarna innan matchen. Det fungerade inte lika bra idag som tidigare i turneringen, sa DC-kaptenen Thomas Enqvist i Eurosport efter förlusten.

Å andra sidan gjorde Nadal långt ifrån någon dålig match. Spanjoren for från det ena hörnet till det andra och fiskade upp varenda boll som inte var perfekt slagen från Söderling. Enqvist menar till och med att 24-åringen gjorde sin bästa match någonsin.

- Jag har aldrig sett Nadal spela bättre och jag träffade många efteråt som kände likadant. Han sa själv efteråt att han var tvungen att göra sin bästa match mot Robin och det visar vilken otrolig respekt han har för honom, förklarade Enqvist.

ATP
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.