Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Nye Federer" sparkar Peter Lundgren

- 08/06/2010, 19:30 -

Scanpix

Supertalangen Grigor Dimitrov, som jämförts med självaste Roger Federer, väljer att sparka svenske tränaren Peter Lundgren efter en misslyckad säsongsinledning. "Han har inget självförtroende", säger Lundgren.

LONDON. Grigor Dimitrov, 19, slog igenom med dunder och brak när han för två år sedan plockade hem juniortiteln i både Wimbledon och US Open. Bulgaren valde i fjol att anställa Peter Lundgren som tränare för att föra utvecklingen vidare.

Lundgren är mest känd för att ha utvecklat superstjärnan Roger Federer till en spelare av yppersta klass och många experter trodde att svensken skulle upprepa bedriften med Dimitrov.

Men den oerhört talangfulle ynglingen har i år snarare gått bakåt i utvecklingen än framåt. För tillfället har han stora problem att till och med kvala in på Challengertouren och ligger på en blygsam 360:e-plats på världsrankingen.

Den stagnerande utvecklingen har nu lett till att Dimitrov väljer att sparka Lundgren efter nästan ett och ett halvt år tillsammans. Beskedet kom via bulgarens hemsida, där det också avslöjades att Pete MacNamara tar över på tränarposten.

- Den huvudsakliga anledningen till att vi bryter är ju att han inte vunnit några matcher. Han har inget självförtroende och mot slutet har han inte kämpat färdigt i matcherna. Han spelar ett för stort spel som han inte klarar av just nu, säger Lundgren till eurosport.se.