Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Clijsters vann belgiska drömmötet

- 28/06/2010, 18:24 -

John Super/AP/SCANPIX

Kim Clijsters besegrade landsmanninan Justine Henin i ett riktigt drömmöte i Wimbledon. Segersiffrorna skrevs till 2-6, 6-2, 6-3.

LONDON. Det var upplagt för en riktig drömmatch mellan belgiskorna Kim Clijsters och Justine Henin. Båda spelarna är tidigare världsettor och rivaliteten är stor dem emellan.

Inför dagens match i fjärde omgången i Wimbledon stod det 12-12 i inbördes möten, men de två senaste matcherna hade Clijsters vunnit. Det såg emellertid ut att bli ändring på Clijsters vinsttrend då Henin lekte hem första med klara 6-2.

Clijsters kom dock tillbaka i andra set då hon minskade på misstagen och det var ombytta roller. I tredje och avgörande set höll belgiskorna jämna steg fram till det åttonde gamet då Clijsters lyckades bryta Henins serve.

27-åriga Clijsters darrade sedan när hon skulle serva hem matchen, men kunde till slut knyta ihop säcken och vinna med 2-6, 6-2, 6-3. Clijsters är därmed klar för kvartsfinal där ryskan Vera Zvonareva, rankad 21:a i världen, väntar.