Fredag 3 Dec
Stockholm

Söderling vann jätterysare - drömmöte med Nadal väntar

Robin Söderling är klar för kvartsfinal efter att ha besegrat David Ferrer i en jätterysare över fem set. Segersiffrorna skrevs till 6-2, 5-7, 6-2, 3-6, 7-5.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Matchen i fjärde omgången mot grusspecialisten David Ferrer väntades bli en lätt match för svenske världssexan Robin Söderling. Men oj, så annorlunda det blev.

Visserligen dominerade Söderling första set totalt och tog hem det med övertygande 6-2, men i det andra darrade Tibrosonen rejält och Ferrer var inte sen med att utnyttja sin motståndarens misstag. Ferrer utjämnade till 1-1 i set och matchen levde i allra högsta grad.

Svensken höjde dock tempot igen och tog ledningen med 2-1 i set, fast i det fjärde fick Ferrer nya krafter, och ett femte och avgörande set väntade. Där följdes spelarna åt till det elfte gamet innan Söderling äntligen lyckades bryta spanjorens serve.

Söderling tog därefter vara på sin tredje matchboll i efterföljande game och är därmed klar för kvartsfinal där Rafael Nadal väntar. Matchen, som pågick i tre timmar, slutade 6-2, 5-7, 6-2, 3-6, 7-5 till Söderling.

Kommentera
Kopiera länk
Dela