Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Williams överlägsen i Wimbledonfinalen

- 03/07/2010, 17:47 -

Dave Thompson/AP/SCANPIX

Världsettan Serena Williams var numret för stort i Wimbledonfinalen mot ryskan Vera Zvonareva. Williams vann i två raka set och tog därmed hem turneringen för andra året i rad.

LONDON. Det har varit många skrällar i Wimbledon, framför allt på damsidan, men det fanns en spelare som inte gick att rubba. 21-rankade Vera Zvonareva från Ryssland försökte och försökte i finalen mot världsettan Serena Williams men det ville sig inte.

Williams, som var på jakt efter sin 13:e Grand Slam-titel, dominerade från start och tog hem första set tämligen enkelt med 6-3. Även i andra set var det full fart från amerikanskans sida som verkligen inte ville bjuda in Zvonareva i matchen.

Det märktes inte minst då Williams bröt ryskans serve direkt i andra set. Zvonareva, som var i sin första final i Grand Slam-sammanhang, hängde inte med i Williams höga tempo och orkade aldrig bryta tillbaka.

Matchen var över på en timme och sju minuter och Serena Williams vann med segersiffrorna 6-3, 6-2. I och med segern fick hon lyfta Wimbledontiteln för andra året i rad och för fjärde gången totalt. Williams var naturligtvis överlycklig efter finalen, men passade samtidigt på att hylla Zvonareva.

- Det här var väldigt speciellt, men jag vill samtidigt passa på att tacka Vera. Hon är en riktig kämpe och gav aldrig upp, sa Williams direkt efter matchen.