1 av 9
- Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX
2 av 9
- Foto: Anja Niederinghaus/AP/SCANPIX
3 av 9
- Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX
4 av 9
- Foto: Anja Niederinghaus/AP/SCANPIX
5 av 9
- Foto: Anja Niederinghaus/AP/SCANPIX
6 av 9
- Foto: Anja Niederinghaus/AP/SCANPIX
Nadal är första spanjoren att vinna Wimbledon två gånger.
7 av 9
Nadal är första spanjoren att vinna Wimbledon två gånger. - Foto: BILDBYRÅN
Trofén visar spanjoren stolt upp.
8 av 9
Trofén visar spanjoren stolt upp. - Foto: Anja Niederhaus/AP/SCANPIX
9 av 9
- Foto: Anja Niederhaus/AP/SCANPIX

Nadal körde över Berdych – vann Wimbledon

Rafael Nadal körde över Tomas Berdych i finalen i Wimbledon. Spanjoren vann med siffrorna 6-4, 7-5, 6-4.– Det är en dröm för mig. Efter ett svårt år för mig förra året känns det bra att kunna vara tillbaka, säger Nadal efter matchen.


LONDON. Inför matchen hade Rafael Nadal trott att det skulle bli en svår match. Det blev det inte för spanjoren som inte lät tjecken Tomas Berdych vinna ett enda set i finalen.

Spanjoren överlägsen

24-åringen, som missade förra årets turnering på grund av en knäskada, vann första set med 6-4 och med efter att ha brutit Berdych serve två gånger. I det andra setet hade världsettan det jobbigare och Berdych hade bra läge att bryta spanjorens serve, men det lyckades han inte med. Mallorca-sonen vann det setet med 7-5.

I det sista setet var det inget snack om saken och Berdych hade inget att sätta emot. 6-4 blev siffrorna där.

 – Har bara blivit bättre och bättre för varje match och är en helt klart värdig Wimbledon-vinnare, säger Jonas Björkman i Canal Plus.

Nadal är den enda spanjoren som har vunnit turneringen två gånger. Efter matchen var han en överlycklig.

– Jag ska ställa bucklan i mitt sovrum, det är alltid en dröm att vinna här. Tidigare har det varit svårt för oss spanjorer att spela och vinna här i Wimbledon, säger Nadal efter matchen.

Åtta Grand Slam-titlar

I och med segern är Rafael Nadal nu uppe på åtta Grand Slam-titlar. Det är en mer än de tidigare spelarna som John McEnroe och Mats Willander.

Världettan befäster sin ledning i toppen på rankingen och leder med 4000 poäng före Novak Djokovic som är ny världstvåan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.