Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Krossade alla i Wimbledon - nu vill Serena Williams möta män

- 05/07/2010, 19:13 -

Alastair Grant/AP/SCANPIX

Serena Williams var fullständigt överlägsen i Wimbledon och lyfte där sin 13:e Grand Slam-pokal. Nu medger amerikanskan att hon funderar på hur det skulle vara att möta män. "Jag skulle ha en god chans", säger Williams.

LONDON. Det är definitivt inget fel på självförtroendet för världsettan Serena Williams som dominerade totalt i Wimbledon. Den 28-åriga amerikanskan besegrade Vera Zvonareva i två raka set i finalen och bärgade därmed sin 13:e Grand Slam-titel, och rankas naturligtvis bland de största kvinnliga spelarna någonsin.

Fast Williams verkar inte vara riktigt nöjd med att bara möta kvinnor. Nu vill hon tydligen nämligen testa lyckan mot de manliga tennisspelarna. Williams tror dock att hon hade behövt träna rejält för att hänga med i tempot.

- För det första, om jag skulle göra det, så skulle jag behöva gå in i rejäl träning i två månader. Jag skulle behöva komma rejält i form. Sedan skulle jag behöva spela riktigt bra. Jag skulle behöva åka på boot camp, inget godis, ingenting, i två månader. Sedan tror jag att jag skulle ha en god chans. En god chans mot någon som är långt utanför topp 100. Annars skulle jag inte ha någon chans alls, säger Williams till Daily Express.

Williams sågas av McEnroe och Murray
Serena Williams uppmärksammade idé uppskattas dock inte av alla. Legendaren John McEnroe, med sju Grand Slam-titlar på meritlistan, berättar i en intervju i BBC:s program 6-love-6 att han tror att Williams skulle hamna utanför topp 500 bland männen.

Inte heller Andy Murray verkar gilla Williams förslag speciellt mycket och kommenterade det sarkastiskt genom att högljutt säga att hon inte ens skulle kvala in bland topp tusen. Men Williams låter sig inte nedslås utan hävdar att hon, tillsammans med systern Venus Williams, är de enda kvinnliga spelarna som hade haft en chans mot männen.

- Jag tror absolut att om någon har chans att hålla sig kvar där så är det jag eller Venus eftersom vi har ett mera kraftfullt spel – och för att vi är riktigt snabba, säger Serena Williams till tidningen.