Söndag 4 Dec
Stockholm

Söderling: "Jag känner ingen press"

. Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX

I nästa vecka går Robin Söderling in som titelförsvarare i grusturneringen i Båstad. Men den svenske världsfemman känner ingen större press.- Vinner jag inte i år kommer fler chanser, säger Söderling.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BÅSTAD. Förra året tog Robin Söderling hem grusturneringen i Båstad på ett imponerande sätt. I år har framgångarna fortsatt, inte minst i Franska Öppna där han återigen tog sig hela vägen till final.

Svensken har också klättrat på rankingen och ligger nu femma, mindre än tvåhundra poäng bakom världsfyran Andy Murray. Om Tibrosonen planerar att bibehålla avståndet upp till skotten måste han stå som segrare i Båstad för andra året i rad.

Pressen på Söderling är naturligtvis stor och då han spelar på hemmaplan ses han dessutom som favorit till titeln. Men varken supportrarnas hopp eller rankingpoängen kan få Söderling nervös.

- Jag känner ingen direkt press. Jag kommer att spela här många gånger i framtiden och vinner jag inte i år kommer fler chanser, säger Söderling till SvD.se.

Norman inte på plats

I Båstad får Söderling dock klara sig utan tränaren Magnus Norman som opererats efter att ha slitit av ena hälsenan. Världsfemman medger att det är en konstig känsla att inte ha Norman vid sin sida, men samtidigt kommer Davis Cup-kaptenen Thomas Enqvist att finnas med för att hjälpa och stötta Söderling.

- Eftersom jag är van vid att ha Magnus med känns det lite annorlunda men vi har telefonkontakt och Thomas Enqvist hjälper mig här, förklarar Söderling

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.