Torsdag 27 Jan
Stockholm

"Vinci" fixade svenskt drömmöte i Båstad

Daniel Vinciguerra slog tysken Daniel Brands i den första omgången i Båstad.
Daniel Vinciguerra slog tysken Daniel Brands i den första omgången i Båstad. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/AP/SCANPIX

Andreas Vinciguerra slog tysken Daniel Brands i Båstads första omgång med totalt 2-1 i set. I den andra omgången ställs nu "Vinci" mot titelförsvararen Robin Söderling som går in i turneringen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BÅSTAD. Andreas Vinciguerra ställdes i den första omgången i Båstad mot tysken Daniel Brands. Den sympatiske skåningen flaggade redan innan turneringen om att han kan komma att lägga rackena på hyllan efter Båstad-veckan - om inte den envisa knäskadad börjar ge med sig.

Vann i skiljeset

Alltså kunde matchen mot Brands bli 29-årige Vinciguerras sista för karriären. Det blev det inte. Svensken vann till slut matchen med 2-1 i set efter tre oerhört jämna sådana. Det första vann vänsterhänte "Vinci" med 7-6 för att sedan förlora det andra med samma siffror.

I det tredje setet följdes de båda spelarna åt nästan lika långt men svensken kunde till slut säkra avancemanget till den andra omgången. Siffrorna skrevs till 6-4 i skiljesetet.

- Jag skulle haft matchen i två raka. Nu blev det tre tuffa set som vanligt, men jag lyckades vinna till slut, sade Vinciguerra till TV4 efter matchen.

Söderling - Vinciguerras sista motståndare?

Nu ställs Vinciguerra mot titelhållaren Robin Söderling som går in i turneringen till den andra omgången. Tibrosonen vann grusturneringen i Båstad förra året och är favorit till att ta hem det även i år. Trots det känner han ingen press.

- Jag känner ingen direkt press. Jag kommer att spela här många gånger i framtiden och vinner jag inte i år kommer fler chanser, har Söderling nämligen sagt till SvD.se.

- Det blir tufft, men jag har en dag på mig att vila. Det ska nog bli bra, sade "Vinci" om svenskmötet som väntar.

Det kan alltså bli svenskt som avrundar Andreas Vinciguerras karriär. En förlust mot Söderling innebär att han är utslagen från turneringen och skåningens framtid inom tennisen står som ett stort frågetecken i väntan på att få rätas ut. Kommer matchen mot Robin Söderling bli Vinciguerras sista?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt