Söderling klar för final – körde över Ferrer

- 17/07/2010, 15:08 -
Hade inga problem med David Ferrer.
1 av 2

Hade inga problem med David Ferrer.

BILDBYRÅN

Söderling klar för final.
2 av 2

Söderling klar för final.

BILDBYRÅN

Robin Söderling är klar för final i Swedish Open. Världsfemman vände och vann mot spanjoren David Ferrer. Tibrosonen vann med siffrorna 4-6, 6-3, 6-2.– Fantastiskt skönt, säger Söderling efter matchen.

BÅSTAD. I kvartsfinalen mot italienaren Andreas Seppi imponerade inte Robin Söderling. Det gjorde han däremot i semifinalen mot David Ferrer. Trots att spanjoren vann första set med 6-4, efter att ha brutit svenskens serve till 2-1, lyckades Söderling vända och vinna matchen.

I det andra setet började svensken hitta spelet. Det var jämt i det andra setet, men vid ställning 3-3 skaffade Tibrosonen sig två breakbollar. På det följande gamet bröt Söderling spanjorernas serve. Andra setet vanns av svensken med 6-3.

I sista setet var det inget snack om saken. Ferrer hängde inte med när världsfemmans servar började sitta. Setsiffrorna blev 6-2.

– Jag var tvungen att höja mitt spel och lyckades göra det, men jag har mycket kvar att ge, säger Söderling, direkt efter matchen, och fortsätter:

– Det var fantastiskt skönt. Jag var tvungen att höja mitt spel och jag lyckades med det. Men jag känner att jag fortfarande har mer att ge. Förhoppningsvis kan jag höja mig mer till morgondagen.

I finalen i morgon väntar antingen Nicholas Almagro eller Tommy Robredo.