Hade inga problem med David Ferrer.
1 av 2
Hade inga problem med David Ferrer. - Foto: BILDBYRÅN
Söderling klar för final.
2 av 2
Söderling klar för final. - Foto: BILDBYRÅN

Söderling klar för final – körde över Ferrer

Robin Söderling är klar för final i Swedish Open. Världsfemman vände och vann mot spanjoren David Ferrer. Tibrosonen vann med siffrorna 4-6, 6-3, 6-2.– Fantastiskt skönt, säger Söderling efter matchen.


BÅSTAD. I kvartsfinalen mot italienaren Andreas Seppi imponerade inte Robin Söderling. Det gjorde han däremot i semifinalen mot David Ferrer. Trots att spanjoren vann första set med 6-4, efter att ha brutit svenskens serve till 2-1, lyckades Söderling vända och vinna matchen.

I det andra setet började svensken hitta spelet. Det var jämt i det andra setet, men vid ställning 3-3 skaffade Tibrosonen sig två breakbollar. På det följande gamet bröt Söderling spanjorernas serve. Andra setet vanns av svensken med 6-3.

I sista setet var det inget snack om saken. Ferrer hängde inte med när världsfemmans servar började sitta. Setsiffrorna blev 6-2.

– Jag var tvungen att höja mitt spel och lyckades göra det, men jag har mycket kvar att ge, säger Söderling, direkt efter matchen, och fortsätter:

– Det var fantastiskt skönt. Jag var tvungen att höja mitt spel och jag lyckades med det. Men jag känner att jag fortfarande har mer att ge. Förhoppningsvis kan jag höja mig mer till morgondagen.

I finalen i morgon väntar antingen Nicholas Almagro eller Tommy Robredo.

ATP
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.