Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Söderling: ”Almagro är riktigt bra”

Har respekt för Nicolas Almagro.
1 av 1

Har respekt för Nicolas Almagro.

Björn Larsson Rosvall/SCANPIX

Sport | 18/07/2010 09:42

I dag spelar Robin Söderling final i Swedish Open mot Nicolas Almagro. Världsfemman förväntar sig en tuff match.– Han är riktigt bra. Han håller inte i bollen och väntar på misstag, säger svensken.

BÅSTAD. I dag spelar Robin Söderling final för andra året i rad i Swedish Open. På andra sidan står spanjoren Nicolas Almagro som svensken har mötta fem gånger de senaste tolv månaderna. Av de fem mötena har Tibrosonen vunnit tre av dem.

– Han spelar i ett riktigt högt tempo och slår väldigt hårt. Det är svårt att styra spelet mot honom, säger Söderling inför matchen.

Svenskens semifinalmotståndare, David Ferrer, spelar ofta på kontring – men det gör inte Almgaro. Svensken har stor respekt för spanjoren – men som vet hur han ska slå spanjoren.

– Han är riktigt bra. Han håller inte i bollen och väntar på misstag. Han har en riktigt bra serve och spelar fin forehand. Ibland är det riktigt svårt. Almagro missar lite mer men är en aggressivare spelare. Han slår bättre och hårdare. Det blir kanske en annorlunda match, säger svensken som har taktiken klar:

– Det gäller att ha mycket bra längd. Ju mer bollen går över nät ju mer ökar chansen att jag ska vinna dem. Han är väldigt farlig på andra och tredjeslaget.

Finalen börjar 14:00.