Federer klar för semifinal efter en vädning.
Federer klar för semifinal efter en vädning. - Foto: Frank Gunn/AP/SCANPIX

Federer klar för semifinal – efter mäktig vändning

Roger Federer är klar för semifinal i ATP-turneringen i Toronto. Det krävdes dock en jättevändning av schweizaren mot Thomas Bedrych i kvartsfinalen.


TORONTO. Roger Federer har haft det tungt under en längre tid den här säsongen lyckas ta sig till semifinal efter en mäktig vändning.

Det såg ut som Thomas Bedrych, som tidigare under året har besegrat honom två gånger, var på väg att ta en tredje seger. I det avgörande setet låg världstrean under med 5-2. Då vaknade schweizaren till liv och fick ett break när tjecken servade vid ställningen 5-3 och ordnade sedan fram ett tiebreak.

Det såg ut bli enkelt efter att Federer enkelt seglade upp till 4-0, men lyckas inte vinna förrän i egen serve vid 6-5. Den förre världsettan vann till slut matchen med siffrorna 6-3, 5-7, 7-6.

– Ibland har du inte mycket att säga till om när du möter en kraftfull spelare som Berdych i form. Det är därför den här segern är väldigt bra för mig. Jag kan verkligen ta med mig mycket från den här segern, säger han till tourens hemsida.

I semifinalen ställs Federer mot världstvåan Novak Djokovic.

ATP
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!