Federer kommer till Stockholm.
Federer kommer till Stockholm. - Foto: Nathan Denette/AP/SCANPIX

Klart: Federer spelar Stockholm Open

Efter flera förhandlingar är det nu klart att Roger Federer kommer till spel i Stockholm Open.– Jag har bara bra erfarenheter från Sverige, säger han.


STOCKHOLM. Det är nu klart att Roger Federer kommer att delta i Stockholm Open som drar igång i oktober. Nyheten bekräftades på en presskonferens på eftermiddagen när världstvåan fanns med på länk från USA.

Sportcheferna för turneringen, Jonas Björkman och Thomas Johansson, har fört samtal med den skicklige spelaren i Miami, Paris och London, efter Swedish Open trappades samtalen upp och nu är det alltså klart.

– Jag har bara bra erfarenheter från Sverige. Jag har alltid känt mig välkommen här och jag är väldigt inspirerad, säger han via direktlänken.

För två år sedan skulle han ha spelat turneringen men tvingades att hoppa av bara fem dagar innan turneringen.

– Jag gillar inte att dra mig ut turneringar. Jag vill vara en förebild och kände att jag var skyldig tävlingsledningen det här, säger Federer.

Världstvåan är inte den enda stjärnspelaren som är kalr för turneringen.  Sedan tidigare är bland annat är Tomas Bedrych, Robin Söderling och Ivan Ljubicic klara för spel.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!