Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Jag är inte den bäste genom tiderna"

Rafael Nadal har vunnit alla fyra Grand slam-titlar.
1 av 2

Rafael Nadal har vunnit alla fyra Grand slam-titlar.

Mary Altaffer/AP/SCANPIX

Endast sex tennisspelare hade lyckats med den bedriften innan.
2 av 2

Endast sex tennisspelare hade lyckats med den bedriften innan.

Mike Groll/AP/SCANPIX

Sport | 15/09/2010 11:41

Rafael Nadal vägrar påstå att han är Spaniens bäste spelare genom tiderna.

MADRID. Tidigt på tisdagsmorgonen stod det klart att Rafael Nadal hade vunnit US Open och därmed blivit historisk. Den spanske tennisstjärnan blev den sjunde spelaren genom tiderna att vinna alla fyra Grand slam-titlar.

Att han för evigt kommer att bli ihågkommen som en av sportens allra bästa råder det inget tvivel om - men han själv vägrar se sig själv som Spaniens allra bäste spelare genom tiderna.

– Nej, det tror jag verkligen inte att jag är, säger den 24-årige världsettan till AS. Jag kan inte påstå att jag är den bäste eftersom jag inte har någon aning om det och därför vore jag väldigt arrogant om jag sa att jag är det.

Nadal hamnade i och med US Open-segern i samma grupp som Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson, Andre Agassi och Roger Federer.

– Sanningen är att jag har tagit ytterligare ett steg i min karriär som tennisspelare med den här US Open-titeln. Det är en titel som jag inte hade vunnit förut och att kunna ta alla fyra titlar är något helt otroligt, som endast sex tennisspelare hade lyckats med innan. Jag är väldigt glad och sanningen är att de här sista sex månaderna har varit helt oförglömliga för mig, berättar han.