Ryderstedt är klar för den andra omgången efter dagens vinst.
1 av 2
Ryderstedt är klar för den andra omgången efter dagens vinst. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Vilken superskräll, Ryderstedt

Michael Ryderstedt skrällde stort i den första omgången i Stockholm Open och besegrade Daniel Gimeno-Traver.


Michael Ryderstedt:

Född: 12 november 1984 i Stockholm

Blev proffs: År 2002

Då: Har den här säsongen pendlat mellan att spela i Challengers och Fultures.

Nu: Har precis vunnit sin första ATP-seger sedan 2008 efter att ha besegrat Daniel Gimeno-Traver. Är därmed klar för den andra omgången i Stockholm Open.

STOCKHOLM. Svensken började matchen bra men det första setet blev tufft. Med tunga grundslag och en mycket giftig serve såg han till att vinna det första setet med 7-6 efter att ha avgjort i tiebreak.

Efter att ha spelat stabilt i det första setet imponerade han stort i det andra.

Efter att ”Ryder" bröt spanjorens serve fram till 3-1 föll han ihop. Andra setet vann svensken med 6-3. Det var hans första seger på ATP-touren sedan 2008 samt mot en spelare som är rankade bland de 100 bästa. Därmed är han klar för den andra omgången.

– Det känns jättebra. Jag tycker att jag har spelat bra på träning här hela veckan, säger Ryderstedt på presskonferensen efter matchen.

Ryderstedt vinner! Fantastiskt roligt att se!”, skriver Eurosport i sin liverapport.

Mer information följer

Ryderstedt i aktion

ATP
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige mot Ungern igen i EM

1 timme sedan

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

1 timme sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

2 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

idag 15:42
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

idag 15:16
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.