Robin Söderling fick det tungt mot Roger Federer.
1 av 6
Robin Söderling fick det tungt mot Roger Federer.
Men svensken hängde på bra i inledningen av matchen.
2 av 6
Men svensken hängde på bra i inledningen av matchen.
Roger Federer var alldeles för bra.
3 av 6
Roger Federer var alldeles för bra. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX
4 av 6
- Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX
5 av 6
- Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX
6 av 6
- Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Söderling föll mot Federer - för 15:e gången

En vinst på 15 drabbningar mot Roger Federer. I dag blev det en ny förlust - som innebär att han nu är utslagen.


Federer - Söderlings tuffa motståndare

Hela 16 gånger har Robin Söderling och Roger Federer ställts mot varandra. Men svensken har knappast en bra segerhistorik mot den schweiziske världsstjärnan.

I dag gick det inte så mycket bättre för svensken, som åkte på en ny förlust mot Federer.

En förlust som innebär den 15:e.

Endast en gång har Söderling lyckats slå Federer, och det var tidigare under året i Franska Öppna. Då slog den 26-årige stjärnan Federer med 3-1 i set i kvartsfinalen.

LONDON. Det är väldigt sällan Robin Söderling lyckas slå Roger Federer. I dag gick det inte så mycket bättre för den svenske världsfyran.

26-åringen hängde dock med bra i inledningen av matchen. Efter att ha blivit bruten i sin första serve kom svensken in i matchen igen - och bröt tillbaka.

Men det blev inte bättre än att Söderling förlorade på tie-break i första set.

Desto sämre gick det i andra. Söderling hade svårt att stå upp mot den schweiziske superstjärnan. Till slut brast det för svensken, som föll även i andra set.

Söderling hoppas på Ferrer

Slutsiffrorna skrevs till 6-7, 3-6 - ett resultat som Söderling knappast hade hoppats på. Nu spelar det nämligen ingen roll hur mötet mellan David Ferrer och Andy Murray slutar - Söderling är ändå utslagen.

Här slår Federer Söderling - igen.

ATP
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jagr, 52, historisk och målskytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.