Tillslut kunde Federer andas ut.
1 av 3
Tillslut kunde Federer andas ut. - Foto: Vincent Thian/SCANPIX
Schweizaren bjöd på ett rejält glädjevrål.
2 av 3
Schweizaren bjöd på ett rejält glädjevrål. - Foto: Rob Griffith/SCANPIX
Simons var med ända in i målsnöret.
3 av 3
Simons var med ända in i målsnöret. - Foto: Gilles Simon/SCANPIX

34-rankad nära chocka Federer

Fransmannen såg länge ut att rasera Federers dröm om en femte titel i Australian Open.


Federers facit i Australian Open

Roger Federer var nära att få sitt sämsta resultat någonsin i Australian Open, men klarade sig på målsnöret.

Schweizaren sämsta resultat i turneringen är att åka ut i den fjärde omgången, vilket han senast gjorde 2003.

Sedan dess har det dock gått klart bättre. Federer har vunnit turneringen fyra gånger, 2003, 2006, 2007 och 2010. Dessutom kom han tvåa 2009 och nått semifinal 2005 och 2008.

MELBOURNE. Roger Federer, 29, var rejält illa ute i den andra omgången av 2011 års Australian Open. Motståndaren, 34-rankade Gilles Simon, 26, hade inför matchen 2-0 mot Federer i inbördes möten och såg under en period ut att ta hem en tredje vinst, trots att Federer plockade hem de första två seten med 6-2 och 6-3.

Simon svarade i tredje set genom att, på ett imponerande sätt, klara av Federers servrar och vann setet med 4-6. I fjärde setet verkade nerverna svika schweizaren som hade stora problem med sin backhandsida och visade upp påtagliga misstag, samtidigt som Simon visade upp ett pånyttfött självförtroende och även vann det fjärde setet med 4-6.

När Simon satte tidig press på Federer även i femte och avgörande set var det nog många som trodde att Federer skulle göra sin sämsta Grand Slam-turnering på åtta år.

Federer gick dock tillslut till 5-2 i game och skaffade sig tre matchbollar i Simons serve, som fransmannen dock räddade.

Schweizaren fick dock skrika ut sin glädje i det följande servegamet där han avgjorde matchen med ett serveess. Världstvåan avancerar nu till den tredje rundan där han ställs mot den belgiske veteranen Xavier Malisse.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.