Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

34-rankad nära chocka Federer

- 19/01/2011, 16:02 -
Tillslut kunde Federer andas ut.
1 av 3

Tillslut kunde Federer andas ut.

Vincent Thian/SCANPIX

Schweizaren bjöd på ett rejält glädjevrål.
2 av 3

Schweizaren bjöd på ett rejält glädjevrål.

Rob Griffith/SCANPIX

Simons var med ända in i målsnöret.
3 av 3

Simons var med ända in i målsnöret.

Gilles Simon/SCANPIX

Fransmannen såg länge ut att rasera Federers dröm om en femte titel i Australian Open.

MELBOURNE. Roger Federer, 29, var rejält illa ute i den andra omgången av 2011 års Australian Open. Motståndaren, 34-rankade Gilles Simon, 26, hade inför matchen 2-0 mot Federer i inbördes möten och såg under en period ut att ta hem en tredje vinst, trots att Federer plockade hem de första två seten med 6-2 och 6-3.

Simon svarade i tredje set genom att, på ett imponerande sätt, klara av Federers servrar och vann setet med 4-6. I fjärde setet verkade nerverna svika schweizaren som hade stora problem med sin backhandsida och visade upp påtagliga misstag, samtidigt som Simon visade upp ett pånyttfött självförtroende och även vann det fjärde setet med 4-6.

När Simon satte tidig press på Federer även i femte och avgörande set var det nog många som trodde att Federer skulle göra sin sämsta Grand Slam-turnering på åtta år.

Federer gick dock tillslut till 5-2 i game och skaffade sig tre matchbollar i Simons serve, som fransmannen dock räddade.

Schweizaren fick dock skrika ut sin glädje i det följande servegamet där han avgjorde matchen med ett serveess. Världstvåan avancerar nu till den tredje rundan där han ställs mot den belgiske veteranen Xavier Malisse.