Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Forna världsettan tvingas sluta

- 26/01/2011, 19:05 -
Armbågen tog stopp för Henins karriär.
1 av 3

Armbågen tog stopp för Henins karriär.

Andrew Brownbill/AP/SCANPIX

28-åringen är chockad.
2 av 3

28-åringen är chockad.

Geert Vanden Wijngaert/AP/SCANPIX

Belgiskan har en karriär att vara stolt över.
3 av 3

Belgiskan har en karriär att vara stolt över.

Mark Baker/AP/SCANPIX

Armbågsskadan satte stopp för Justine Henin.

Justine Henins comeback varade inte länge. Efter att hon hösten 2009 kommit tillbaka till elittennisen från två års uppehåll väljer hon nu, än en gång, att lägga racketet på hyllan.

Den svåra skadan i armbågen sätter stopp för den forne världsettan.

- Efter noga övervägande måste jag till slut acceptera att min karriär är över, skriver hon på sin hemsida.

Belgiskans sista turnering blev årets Australian Open, där den forna världsettan inte nådde längre än den tredje omgången innan ryskan Svetlana Kuznetsova tog slut på äventyret.

Armbågsskadan som 28-åringen drog på sig i Wimbledon förra året stod i vägen än en gång, och nu ger Henin upp kampen mot skadan.

- Min armbåge är för skör och gör så ont att jag inte kan fortsätta att spela på toppnivå och må bra, fortsätter hon till hemsidan.

Trots att Justine Henins tvingades ge upp kampen mot armbågsskadan kan hon gå rakryggad och veta att hon avslutat sin karriär som en riktig vinnare.

På meritlistan har belgiskan sju Grand Slam-segrar, dessutom har hon blivit rankad som världens bäste. Efter comebacken mäktade hon ed tre av totalt 43 WTA-titlar.