Han åkte - som 2008 - ut i semifinalen mot just Djokovic.
1 av 3
Han åkte - som 2008 - ut i semifinalen mot just Djokovic. - Foto: Shuji Kajiyama/AP/SCANPIX
Djokovic vann med 7-6, 7-5, 6-4.
2 av 3
Djokovic vann med 7-6, 7-5, 6-4. - Foto: Mark Baker/AP/SCANPIX
Federer hade ingen bra dag på jobbet.
3 av 3
Federer hade ingen bra dag på jobbet. - Foto: Vincent Thian/AP/SCANPIX

"Djokovic gjorde en fantastisk match"

Efter förlusten - Roger Federer hyllar Novak Djokovic.


Roger Federer:

Född: 8 augusti 1981 i Binningen, Schweiz.

Då: Var rankad som världens bäste tennisspelare mellan 6 juli 2009 till 6 juni 2010 - då tog Rafael Nadal över den tronen.

Nu: Federer lyckades inte gå längre än till semifinal i Australian Open efter att Novak Djokovic blivit för svår i semifinalen.

MELBOURNE. Precis som i semifinalen 2008 i Australian Open lyckades inte Roger Federer att rubba Novak Djokovic. Serben vann matchen med siffrorna 7-6, 7-5, 6-4.

Federer hyllade "The Djoker" efter matchen.

- Jag tycker att han gjorde en fantastisk match. Jag tycker inte att jag spelade så dåligt själv så det var en match med mycket hög intensitet, sa Federer på presskonferensen.

Han fortsätter:

- Det är såklart en besvikelse att förlora men vad kan jag göra när han spelar så bra på de stora poängen och jag kanske inte gör det? Det var en tuff match

Trots torsdagens förlust har den fenomenale tennisspelaren vunnit 27 av de senaste 29 matcherna.

- Jag känner mig väldigt bra. Jag är mycket optimistisk över de kommande 15 turneringarna, eller hur många jag nu ska spela.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Glöm drömfinalen
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

1 timme sedan

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

2 timmar sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.