1 av 2
- Foto: Christophe Ena/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Christophe Ena/AP/SCANPIX

Så fixar du segern, Söderling

Tre saker Robin Söderling måste tänka på i kvartsfinalmötet med Roger Federer i Madrid.


När och på vilken kanal?

Matchen drar igång klockan 19.00 och sänds på både Canal Plus Sport 2 och Canal Plus Sport HD.

MADRID. Det blir en ny superdrabbning mellan Robin Söderling och Roger Federer.

Under torsdagen knep den svenske världsstjärnan en imponerade seger med 2-0 i set mot fransmannen Jo-Wilfried Tsonga, vilket banade vägen för det 17:e mötet mellan Söderling och schweizaren.

En intern match som totaldomineras av den forne världsettan.

16 gånger har de mött varandra och endast en gång, när Federer slogs ut ur Franska öppna i kvartsfinalen 2010, har Söderling segrat.

Nu måste världsfemman från Sverige upprepa den makalösa bedriften för att gå vidare till semifinalerna i Madrid och dess grusplan.

Och så här ska han göra det.

Hålla kylan

En väldigt avgörande roll till varför gruskungen Söderling - likt Spindelmanen - klättrat på rankingen är för att han en gång för alla har lyckats bemästra sitt ibland alltför hetlevrade temperament.

Det är inte längre lika ofta som man ser en hopplös Söderling slänga bort poäng i ren frustration.

Det gäller för honom att hålla sig kall och inte låta frustrationen ta över.

Tungt, det kommer det verkligen bli mot världstrean Federer, som gång på gång visat att han besitter nerver av stål.

Serven måste fungera

Serven måste vara perfekt.

Det är oerhört viktigt att Robin Söderling kommer till kvällens match med sitt allra farligaste vapen färdigladdad och med siktet inställt. Annars kommer det inte räcka mot en taktiskt gudabegåvad Federer.

Våga attackera

Att attackera och våga lägga in stötar mot Federer är lättare sagt än gjort. Men för att kunna ha någon chans att avgöra och knipa viktiga poäng mot den 29-årige schweizaren måste Söderling våga hugga till.

Många gånger har svensken visat att han kan utmana, inte minst när han faktiskt slog ut Federer ur Franska öppna förra året, men även när han året innan dess semifinalsegrade över Rafael Nadal i Wimbledon.

Nu ska han göra om det.

Här slår Söderling ut Federer.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.