Gilles Simon har tagit publiken med storm.
1 av 2
Gilles Simon har tagit publiken med storm. - Foto: Lionel Cironneau/SCANPIX
Robin Söderling kan vid avancemang ställas mot fjolårets finalmotståndare - Rafael Nadal.
2 av 2
Robin Söderling kan vid avancemang ställas mot fjolårets finalmotståndare - Rafael Nadal. - Foto: Laurent Baheux/SCANPIX

Söderling ska mosa publikfavoriten - frågan är om humöret håller?

Den ena är Sveriges största tennishopp, den andre har fått publiken på sin sida. Nuy är frågan vem som kan gneta sig vidare till kvartsfinal?


Fjärde omgångens matcher:

Matcherna som består i den fjärde omgången är följande:

Rafael Nadal mot Ivan Ljubicic.

Robin Söderling mot Gilles Simon.

Andy Murray mot Viktor Troicki.

Alejandro Falla mot Juan Ignacio Chela.

David Ferrer mot Gael Monfils.

PARIS. De Franska öppna mästerskapen har varit en ren och skär bergodalbana för Sveriges stora hopp - Robin Söderling. Han inledde turneringen något oroväckande när den unge amerikanen Ryan Harrison satte stor press på svensken.

Även om det aldrig riktigt var en fråga om vem som skulle avancera från den första rundan, var det ändå en man från Timbro som inte såg bekväm ut. En man som i matcherna efter vuxit en aning, men ändå saknar det rätta klippet. Dessutom har det varit en tillsynes öppet irriterad Söderling som skrikit på domare och visat sitt missnöje med allt och alla.

Dock är det samtidigt en svensk som med sitt klassiska självförtroende kan lyfta sig ur vilken kris som helst. Och det lär nog behövas. För under måndagseftermiddagen ställs han mot en av mästerskapens stora publikfavoriter.

Nu bor förvisso Gilles Simon i Schweiz och dessutom är fortfarande en viss Gael Monfils kvar i turneringen. Men det är inte ofta som publiken på vid de Franska öppna fått sig en sådan favorit att ställa sig bakom. Och det har aldrig hänt att just den här fransmannen tagit sig så här långt in i turneringen.

Nu är det trots allt relativt mycket som talar för svensk seger. Inte nog med att spelarnas serve skiljer sig med drygt 30 kilometer i timmen i genomsnitt, utan den största skillnaden är självfallet rutinen.

Två år i rad har nu Robin Söderling slagit sig hela vägen fram till final. Och om vi nu förutsätter att allt går som det ska, är det först i nästa match som svensken stöter på riktigt tufft motstånd. Då stundar nämligen en förmodad drabbning med turneringens förstaseedade mästare - Rafael Nadal.

Måndagens match går av stapeln runt klockan 14 svensk tid. Och bara några timmar senare får vi veta om det blir en repris på fjolårets final.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.