Här tackar han sin kollega från Skottland.
1 av 4
Här tackar han sin kollega från Skottland. - Foto: Michel Euler /SCANPIX
Nadal skriker ut sin glädje.
2 av 4
Nadal skriker ut sin glädje. - Foto: Christophe Ena /SCANPIX
Djokovic och Federer var väldigt fokuserade.
3 av 4
Djokovic och Federer var väldigt fokuserade. - Foto: Lionel Cironneau /SCANPIX
Federer kan än.
4 av 4
Federer kan än. - Foto: Michel Euler /SCANPIX

Nadal och Federer i final efter monstermatch

Rafael Nadal ställs mot världens genom tiderna bästa spelare i finalen av Franska öppna.


Världsrankingen

1. Rafael Nadal

2. Novak Djokovic

3. Roger Federer

4. Andy Murray

5. Robin Söderling

PARIS. Andy Murray hängde med i matchen mot världsettan Rafael Nadal som dock tog sig till final relativt enkelt. 6-4, 7-5, 6-4 skrevs resultatet till och även om skotten var med och spelade om varje set så lyckades han aldrig utmana Nadal på riktigt.

Nadal som har vunnit franska öppna fem gånger tidigare var ändå väldigt ödmjuk efter semifinalen.

- Andy är en kämpe och en bra spelare men i dag var det jag som vann. I finalen kommer jag få möta antingen tidernas bästa tennisspelare eller världens just nu bästa spelare som ska spela semifinal nu.

I finalen väntar alltså Roger Federer som slog ut Novak Djokovic i en klassiker som bjöd på allt. Federer vann första set i tiebreak. Det andra vann han lite enklare (6-3) innan matchen vände och serben höll på att ta två raka.

Men det blev bara nästan för Djokovic som förlorade sin första match för året i sin anmärkningsvärda svit som bara var en match i från att slå John McEnroes rekord. Djokovic hade dessutom gått upp i ledning på världsrankingen om han hade slagit schweizaren.

Men Federer visade klass och satte en del serve-ess. När matchen sen skulle avgöras i ytterligare ett tiebreak så vann Federer igen och tog sig till sin första Grand-slam final på arton månader. Slutresultatet blev 7-6, 6-3, 3-6, 7-6

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

CL-guide: Snackisarna inför dramatiska returer

1 timme sedan

Oskarshamns poängkung stannar i SHL

3 timmar sedan
Oskarshamns forwardsstjärna Patrik Karlkvist följer inte med klubben ner i hockeyallsvenskan. 31-åringen är klar för spel i SHL-laget Örebro och har skrivit på ett treårskontrakt med närkingarna.

Misstänkt skandal i Peking – lät kines vinna

3 timmar sedan
Pekings halvmaraton har inlett en utredning av den egna tävlingen efter att märkliga bilder från upploppet fått spridning på nätet. Kinesen He Jien vann – men såg ut att få segern till skänks.

Ludmila talar ut – i bok och dokumentär

idag 09:58
Ludmila Engquists uppgång och fall väckte starka känslor för snart ett kvartssekel sedan. Nu talar hon ut, i en SVT-dokumentär och i en bok. Det är den märkligaste och mäktigaste historia jag har sprungit på, säger medförfattaren Henrik Johnsson.

OS-klara Rissveds vann världscupspremiären

idag 09:22
Den OS-klara mountainbikestjärnan Jenny Rissveds fick en lysande start på världscupsäsongen. Svenskan vann premiären i den olympiska cupen (XCO) i brasilianska Mairiporã.

Macron: OS-invigningen kan flyttas

idag 09:02
Säkerhetshot kan flytta OS-invigningen i Paris. Det säger Frankrikes president Emmanuel Macron i en intervju. Det finns en plan B och en plan C, säger han.