Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter gastkramande final - Nadal mästare igen

- 05/06/2011, 19:08 -
Rafael Nadal kammade hem de Franska Mästerskapen.
1 av 3

Rafael Nadal kammade hem de Franska Mästerskapen.

Laurent Baheux/SCANPIX

2 av 3

Lionel Cironneau/SCANPIX

Rafael Nadal blev mästare igen.
3 av 3

Rafael Nadal blev mästare igen.

Lionel Cironneau/SCANPIX

Det precis en sådan magisk final vi alla hade hoppats på. Men Roger Federers alla misstag stod honom dyrt.

PARIS. Det var finalen vi alla hade längtat efter. Rafael Nadal mot Roger Federer mitt på Court Philippe Chatrie. Skulle kanske tidernas bäste spelare få stopp på dagens största stjärnskott tillika mästaren av Franska Mästerskapen?

Och det började ypperligt för den gamle. Roger Federer tryckte tillbaka Nadal långt bakom baslinjen och tillät inte Mallorca sonen att komma igång med sin beryktade forehand. Men det höll inte hela vägen fram. Vid ställning 5-2 i första set såg schweizaren ut att segla fram mot en viktig pinne. Men då vaknade mästaren till liv.

Nadal bländade publiken. Med ett nästan fläckfritt spel vände han första set till seger. Han dominerade även det andra, trots att det gick hela vägen till tiebreak. Och hela vägen fick vi ta del av en magisk tennis, som förmodligen endast dessa två herrar kan leverera. Topspinnslag från Nadal. Stoppbollar från Federer. Och sen kom tredje set.

Ett set som innehöll än mer av den magiska varan. Nadal inledde starkt, men sen föll Federer in i trans. En trans som till slut innebar att schweizaren lyckades hålla matchen vid liv och få publiken på tårna.

Men i det fjärde setet bevisade Rafael Nadal sin storhet. Han tvingade sin motståndare till misstag. Han tryckte återigen tillbaka Federer långt bakom baslinjen. Och till slut kunde han serva hem sin sjätte titel i Franska Mästerskapet.

Slutsiffrorna skrevs till 7-5, 7-6, 5-7 och 6-1. Därmed har spanjoren lika många segrar i de Franska Mästerskapen som en viss Björn Borg. Och det är bara att lyfta på hatten, för har tennisvärlden någonsin upplevt en grusexpert av Badals kaliber?