1 av 2
- Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Anja Niedringhaus/AP/SCANPIX

Wimbledon är här - kan Nadal försvara titeln?

Årets största mästerskap är kommen.


Vägen till stjärnorna

Robin Söderling kommer inte få en enkel resa till finalerna det här året. Svenskens första match är mot den svårspelade tysken Philipp Petzschner, som så sent som i förra veckan slog ut fjolårets Wimbledonfinalist Tomas Berdych i Halles grästurnering.

Om han vinner där ställs han troligen mot australiensaren Lleyton Hewitt. Går han vidare till åttondelsfinalerna kommer han ställas mot antingen Florian Mayer, som slog Söderling i Davis Cup förra året, eller grässpecialisten Jürgen Melzer.

Klarar han ändå av att gå vidare till kvartsfinalerna - ställs han med all förmodan mot Novak Djokovic.

Det blir, precis som sagt, ingen enkel resa för Söderling.

LONDON. Tennisvärldens elit har samlat sig och är redo för den största turneringen för året. Det handlar om inget annat än Wimbledon.

På tisdag stegar Sveriges hopp, Robin Söderling, upp på den mäktiga scenen. Och även om världsfemman har störts av en rad olika småskavanker och har haft det tufft inför sommarens stora Grand Slam-mästerskap, är förväntningarna ändå skyhöga.

Nu måste svensken leverera mot de stora om inte han ska tappa allt för mycket. Om inte han ska börja tappa viktiga poäng, och så småningom även placeringar, i världstoppen.

Men en seger i turneringen är inte att räkna med. Precis som vanligt kommer alla ögon vara riktade mot superstjärnorna Rafael Nadal och Roger Federer - men även den hårdservande kroaten Novak Djokovic.

Det är dessa tre som kommer att kriga om titeln. Allt annat vore en dunderskräll. Nu återstår det bara att se vem av dem som får lyfta pokalen den 3 juli och därmed koras till den 125:e upplagans mästare.

/
/
/
/
/
Senaste nytt

Efter tunga starten – Sverige långt efter Norge

1 timme sedan

Skadades i stenattack – nu får guldhjälten sparken

2 timmar sedan
Lyon ligger sist i franska ligan. Nu väljer storklubben att agera – och sparkar huvudtränaren Fabio Grosso. Det uppger klubben på sin webbplats.

Profilen känner med ryska stjärnan: "Oskyldig"

2 timmar sedan
Stornationen Ryssland missar på nytt ett handbollsmästerskap på grund av landets invasionskrig i Ukraina. Svenska stjärnan Jamina Roberts lider med sin lagkamrat Anna Vjachireva – ansedd som världens bästa spelare. Hon är ju en oskyldig människa i allt det här.

Succétränaren om ryktena: "Kan hantera det"

3 timmar sedan
När han tog över låg Bayer Leverkusen näst sist i tabellen. Ett år senare leder klubben Bundesliga – vilket har gjort Xabi Alonso till ett av de hetaste tränarnamnen i Europa. Vi var optimistiska, men kanske inte så här optimistiska, säger han om succén.

Kan lämna Bajen efter guldsuccén: "Bra alternativ"

idag 13:02
Efter gulddubbeln med Hammarby kan det vara dags för Madelen Janogy att pröva vingarna utomlands igen. Anfallsstjärnan har flera anbud på bordet. Vi går igenom alla olika alternativ, säger 28-åringen inför landslagets ödesmatch i Nations League.

Sveriges ras: Sämsta placeringen på sju år

idag 11:48
De svenska fotbollsherrarna rasar på världsrankningen. På Internationella fotbollsförbundet Fifas senaste lista tappar Sverige tre platser: från 23:e till 26:e plats.