Fredag 27 Maj
Stockholm

Wimbledon är här - kan Nadal försvara titeln?

1 av 2
2 av 2

Årets största mästerskap är kommen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vägen till stjärnorna

Robin Söderling kommer inte få en enkel resa till finalerna det här året. Svenskens första match är mot den svårspelade tysken Philipp Petzschner, som så sent som i förra veckan slog ut fjolårets Wimbledonfinalist Tomas Berdych i Halles grästurnering.

Om han vinner där ställs han troligen mot australiensaren Lleyton Hewitt. Går han vidare till åttondelsfinalerna kommer han ställas mot antingen Florian Mayer, som slog Söderling i Davis Cup förra året, eller grässpecialisten Jürgen Melzer.

Klarar han ändå av att gå vidare till kvartsfinalerna - ställs han med all förmodan mot Novak Djokovic.

Det blir, precis som sagt, ingen enkel resa för Söderling.

LONDON. Tennisvärldens elit har samlat sig och är redo för den största turneringen för året. Det handlar om inget annat än Wimbledon.

På tisdag stegar Sveriges hopp, Robin Söderling, upp på den mäktiga scenen. Och även om världsfemman har störts av en rad olika småskavanker och har haft det tufft inför sommarens stora Grand Slam-mästerskap, är förväntningarna ändå skyhöga.

Nu måste svensken leverera mot de stora om inte han ska tappa allt för mycket. Om inte han ska börja tappa viktiga poäng, och så småningom även placeringar, i världstoppen.

Men en seger i turneringen är inte att räkna med. Precis som vanligt kommer alla ögon vara riktade mot superstjärnorna Rafael Nadal och Roger Federer - men även den hårdservande kroaten Novak Djokovic.

Det är dessa tre som kommer att kriga om titeln. Allt annat vore en dunderskräll. Nu återstår det bara att se vem av dem som får lyfta pokalen den 3 juli och därmed koras till den 125:e upplagans mästare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Golden State till NBA-final – igen

Publicerades: 1 timme sedan

Inget fluorbeslut – men unik testvecka i Ramsau

Publicerades: 1 timme sedan

Så har Osakas kamp förändrat tennisklassikern

Publicerades: 1 timme sedan

Ny hemmaseger för Carolina

Publicerades: 3 timmar sedan

Eduardo Berizzo tar över Chiles fotbollslandslag

Publicerades: idag 01:30

Banan för farlig – matchen bröts

Publicerades: igår 22:59