Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svettigt, Söderling

Men till slut kunde han ändå vinna.
1 av 3

Men till slut kunde han ändå vinna.

Anja Niedringhaus/AP/SCANPIX

Philipp Petzschner.
2 av 3

Philipp Petzschner.

Anja Niedringhaus

Robin Söderling fick det riktigt svårt mot Philipp Petzschner.
3 av 3

Robin Söderling fick det riktigt svårt mot Philipp Petzschner.

Anja Niedringhaus/AP/SCANPIX

Sport | 21/06/2011 21:57

En förlust var inte alls långt borta. Men till slut kunde Robin Söderling ändå vinna mot tysken Philipp Petzschner i öppningsomgången med segersiffrorna 6-4, 6-4, 2-6, 7-6 (7-5).

LONDON. Flera enkla misstag och ett spel som verkligen inte imponerade var nära att fälla Robin Söderling i öppningsomgången på årets Wimbledon-turnering.

Trots det kunde det svenska hoppet ändå kriga till sig en seger mot tysken Philipp Petzschner. Men det krävdes hela fyra set för att nöta ned den svårspelade 27-årigen från Bayreuth, som vägrade ge sig utan en rejäl kamp.

– Det var riktigt tufft. Han spelade bra och satte mig under press, säger världsfemman efter matchen.

Den tyske grässpecialisten stod upp bra och markerade direkt att han var där för att vinna. Lirarna turades mer eller mindre om att bryta varandras servar. Men till slut kunde svensken ändå kamma hem de två första med 6-4.

I tredje blev det dock desto svårare för den omplåstrade Söderling, som torskade enkelt med 2-6.

– Jag vann de första två seten utan att jag spelade bra, men sedan kom han tillbaka i tredje. Då var jag tvungen att fokusera och ta mig samman, säger svensken.

Fjärde set blev ett riktigt krig och fick avgöras på ett nervkittlande tiebreak, där Söderling slutligen kunde dra det längsta strået och vinna.

– Det var riktigt tufft i dag och förhållanden var svåra. Det blåste mycket. Han (Petzschner) spelade riktigt bra tennis i slutet.

Nu väntar australiensaren Lleyton Hewitt i den andra omgången.