Lleyton Hewitt kan bli en svår motståndare.
1 av 3
Lleyton Hewitt kan bli en svår motståndare.
Svensken fick det tufft i den första omgången.
2 av 3
Svensken fick det tufft i den första omgången.
Robin Söderling måste lyfta sig.
3 av 3
Robin Söderling måste lyfta sig.

Nu måste Söderling ta sig i kragen

Lyft spelet eller åk ut. Det är vad som gäller när Robin Söderling ställs mot Lleyton Hewitt i den andra omgången.


Har vunnit tidigare

Robin Söderling har kommit till final i Wimbledon, men han har aldrig vunnit den prestigefyllda turneringen.

En som däremot har fått lyfta pokalen är hans motståndare i den andra omgången, Lleyton Hewitt, som vann över argentinaren David Nalbandian 2002.

LONDON. Det blev en tung och svårspelad första omgångsmatch för Robin Söderling. Men till slut lyckades den 26-årige svensken slingra sig förbi och vinna med 3-1 i set över tysken Philipp Petzschner.

På torsdagseftermiddagen väntar dock betydligt mycket svårare motstånd för världsfemman, som förmodligen hoppas på att han kan lyfta sitt spel rejält.

På andra sidan nätet kommer nämligen den rutinerade austrailiensaren Llyeton Hewitt husera. Och till skullnad från Petzschner är det faktiskt många som räknar med Hewitt.

Men allt är inte frid och fröjd hos australiensaren, som har sett sina bästa dagar passera sedan länge. 30-åringen kommer inte bara få kämpa mot Söderling - utan även sina svåra skadebekymmer.

– Det är det som är tufft. Du vaknar och har ganska ont. Jag har försökt blockera det så mycket som möjligt och försöka komma igång med träningen och göra allt jag kan för att förbereda mig på bästa sätt. Jag tror att alla vet att jag inte hade varit här om det inte hade varit Wimbledon. Jag hade garanterat sett efter min kropp mer. Det här är vad jag spelar för, sade Hewitt till australisk press efter segern mot japanen Kei Nishikori.

Även Söderling har störts av olika besvär. Och lyfter han inte spel till torsdagens viktiga drabbning kan Hewitt ändå komma att visa sig bli en mardrömsmotståndare.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!