1 av 3
2 av 3
3 av 3

Rond tre väntar, Söderling

Kan Robin Söderling vända spelet i den tredje omgången?


Tidigare supervändningar

Endast vid två tidigare tillfällen hade Robin Söderling lyckats vända och vinna efter att ha legat under med 0-2 i set.

Första gången han lyckades med den bedriften var i Austrailian Open 2004, när han slog Rainer Schüttler. Den andra gången var mot Fernando Verdasco i Franska öppna 2005.

LONDON. Det krävdes en heroisk insats av Robin Söderling för att vända 0-2-underläget mot Lleyton Hewitt, och ta sig vidare till den andra omgången i Wimbledon.

Men hyllningskörerna får vänta. Den 26-årige svensken har fortfarande inte vunnit någonting eller kommit särskilt långt i turneringen - och nu väntar ytterligare en tuff australiensare, Bernard Tomic.

Den 18-årige supertalangen kvalade in i turneringen, chockade alla genom att besegra Nikolaj Davydenko med 3-0 i set i öppningsomgången och fortsatte succén genom att vända ett 0-2-underläge mot Igor Andrejev.

Nu ställs han alltså mot den svenske världsfemman, som inte har haft en enkel resa till den tredje omgången. Efter en tuff öppningsmatch som han ändå vann med 3-1 i set blev det betydligt mycket svårare i den andra.

Hewitt satte den blågule stjärnan under hård press. Men matchen var kanske ändå vändningen för Söderling? Kanske var det precis vad han behövde för att vakna och börja spela bra tennis igen och förhoppningsvis även överraska ännu en gång i Wimbledon.

Klockan 17.40 drar matchen igång. Då får vi se om den unge 90-talisten blir en utmaning för Söderling.

Senaste nytt

Osäker framtid för stjärnorna efter OS-missen

Italien stjälpte snarare än hjälpte landslaget

Möjligheten att ta sig till OS försvann i fredagskvällens snöyra i Luzern. Landslagets förlust mot Schweiz blev inte lättare att hantera några timmar senare. Då gjorde Italien precis vad Sverige hade hoppats på – slog sensationellt Spanien borta.

Svenska OS-besvikelsen: "Sjukt jävla förbannad"

1 timme sedan
De svenska fotbollsdamerna missar OS i Paris efter 0–1 mot Schweiz. Bland spelarna är besvikelsen stor. Det känns väldigt ledsamt, säger lagkaptenen Kosovare Asllani.

Svenska OS-drömmen sprack – fotbollsdamerna förlorade mot Schweiz

2 timmar sedan
Snön föll i Luzern – och Sverige med den. OS-drömmen sprack i busvädret för ett svenskt landslag som spelat i motvind mest hela hösten. Schweiz vann med 1–0.

Svensk kross i VM-premiären

2 timmar sedan
Sverige inledde handbolls-VM på bästa tänkbara sätt. Kina besegrades med hela 36–24 i Scandinavium i Göteborg. I halvtid stod det 22–8.

OS-silvermedaljör stängs av för åldersfusk

igår 20:20
OS-silvermedaljören på 400 meter i London 2012, Luguelín Santos från Dominikanska republiken, stängs av tre år för att ha fuskat med sin ålder.