Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rond tre väntar, Söderling

1 av 3

2 av 3

3 av 3

Sport | 25/06/2011 15:46

Kan Robin Söderling vända spelet i den tredje omgången?

LONDON. Det krävdes en heroisk insats av Robin Söderling för att vända 0-2-underläget mot Lleyton Hewitt, och ta sig vidare till den andra omgången i Wimbledon.

Men hyllningskörerna får vänta. Den 26-årige svensken har fortfarande inte vunnit någonting eller kommit särskilt långt i turneringen - och nu väntar ytterligare en tuff australiensare, Bernard Tomic.

Den 18-årige supertalangen kvalade in i turneringen, chockade alla genom att besegra Nikolaj Davydenko med 3-0 i set i öppningsomgången och fortsatte succén genom att vända ett 0-2-underläge mot Igor Andrejev.

Nu ställs han alltså mot den svenske världsfemman, som inte har haft en enkel resa till den tredje omgången. Efter en tuff öppningsmatch som han ändå vann med 3-1 i set blev det betydligt mycket svårare i den andra.

Hewitt satte den blågule stjärnan under hård press. Men matchen var kanske ändå vändningen för Söderling? Kanske var det precis vad han behövde för att vakna och börja spela bra tennis igen och förhoppningsvis även överraska ännu en gång i Wimbledon.

Klockan 17.40 drar matchen igång. Då får vi se om den unge 90-talisten blir en utmaning för Söderling.