Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mardrömmen över - Söderling åkte ut

- 25/06/2011, 19:47 -
1 av 3

Alastair Grant/AP/SCANPIX

2 av 3

Alastair Grant/AP/SCANPIX

3 av 3

Alastair Grant/AP/SCANPIX

18-årige Bernard Tomic blev för svår.

LONDON. På fredagen lyckades en pressad Robin Söderling vända ett 0-2-underläge till en tung seger mot australiensaren Lleyton Hewitt. Men mot Bernard Tomic kunde han inte göra om bedriften.

Söderling fick en riktig mardrömsstart mot den 18-årige supertalangen från Australien - och föll med hela 1-6 i första set.

Men det var ändå en klart sjuk Söderling som stördes av stora magproblem. Västergötens krigade sig igenom alla set, men hade inte en chans mot talangen.

– Jag fick spela riktigt bra för att vinna. Jag är nöjd. Det här var nog det största hänt i min karriär, sade segraren direkt efter matchen.

– Jag ville bara vinna nästa poäng hela tiden. Och det var så jag spelade matchen igenom - att ta allting poäng för poäng, konstaterade han.

Svensken gav sig inte, men kom aldrig tillbaka. Världsfemman föll i de två kommande seten och åkte därmed ut redan i den tredje omgången.

Slutsiffrorna skrevs till 1-6, 4-6, 5-7.