1 av 3
- Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX

Mardrömmen över - Söderling åkte ut

18-årige Bernard Tomic blev för svår.


LONDON. På fredagen lyckades en pressad Robin Söderling vända ett 0-2-underläge till en tung seger mot australiensaren Lleyton Hewitt. Men mot Bernard Tomic kunde han inte göra om bedriften.

Söderling fick en riktig mardrömsstart mot den 18-årige supertalangen från Australien - och föll med hela 1-6 i första set.

Men det var ändå en klart sjuk Söderling som stördes av stora magproblem. Västergötens krigade sig igenom alla set, men hade inte en chans mot talangen.

– Jag fick spela riktigt bra för att vinna. Jag är nöjd. Det här var nog det största hänt i min karriär, sade segraren direkt efter matchen.

– Jag ville bara vinna nästa poäng hela tiden. Och det var så jag spelade matchen igenom - att ta allting poäng för poäng, konstaterade han.

Svensken gav sig inte, men kom aldrig tillbaka. Världsfemman föll i de två kommande seten och åkte därmed ut redan i den tredje omgången.

Slutsiffrorna skrevs till 1-6, 4-6, 5-7.

Senaste nytt

Vill ändra Ryder Cup efter stjärnans Saudiflytt

VM-paret om kärleken: "Inte jätteaccepterat"

Här är kärleksparet i den svenska VM-truppen i handboll. Till vardags spelar Nathalie Hagman och Daniela de Jong i Rumänien – där hbtq-personers rättigheter är mycket begränsade. Många vill kunna leva ett så fint liv som jag och Daniela gör men tvingas dölja det, säger Hagman.

Klart: Høgmo lämnar Häcken

Per-Mathias Høgmo blir inte Sveriges nya förbundskapten i fotboll. Norrmannen lämnar allsvenska BK Häcken för regerande asiatiska Champions League-mästarna, Urawa Red Diamonds.

Äntligen seger för Oskarshamn mot Örebro Hockey

Det blev tio förluster i rad för Oskarshamn i SHL. Men hemma mot Örebro Hockey kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Be-Ge Hockey Center slutade 5-1 (1-1, 3-0, 1-0).

Tung seger för Växjö i toppmatchen mot Färjestad

1 timme sedan
Det var två topplag som möttes i SHL på torsdagen. Och det slutade med seger för Växjö, som besegrade Färjestad hemma med 4-2 (0-0, 0-1, 4-1).

Luleå avgjorde mot HV 71 i förlängningen

2 timmar sedan
Det blev en riktigt tajt match när HV 71 tog emot Luleå i SHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (2-2, 1-0, 0-1, 1-0). Jack Connolly spelade en avgörande roll för Luleå när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.