1 av 2
2 av 2

Saab borta från Båstadstennisen

Saab kommer inte fortsätta sponsra tennistävlingarna i Båstad.


Detta försvinner med Saab

Det är kundaktiviteterna som försvinner i och med att Saab drar tillbaka sitt sponsorskap.

Det innebär att det inte kommer bli någon provkörning av de nya Saabmodellerna för flera hundratals specialinbjudna gäster.

Samtidigt tappar de sina platser på den exklusiva läktaren Sjöläktaren vid centercourten.

BÅSTAD. Den ekonomiska krisen tvingar bort Saab från tennistävlingarna i Båstad. Men trots att bilföretagets framtid är kolsvart stänger turneringschefen Thomas Wallén inga dörrar för en comeback.

- Jag hoppas ju självklart att Saab vänder på det här och lyckas komma tillbaka. Och då är de absolut välkomna tillbaka i framtiden, säger han till Nyheter24.

Men helt borta kommer företaget inte vara. Precis som lovat kommer 17 bilar skjutsa runt spelare och inbjudna människor - men det är allt Saab kommer kunna erbjuda.

- Jag blev ju självklart väldigt ledsen när jag fick reda på detta. Men det var ju ingen överraskning om man har följt deras situation, säger turneringschefen Thomas Wallén.

Vad innebär detta för er?

- För oss innebär det ingenting negativt. De har redan betalat sin sponsoravgift för det här året, säger Wallén.

Men någon fortsättning efter 2011 kommer det alltså inte bli för Saab. Och nu återstår det att se om företaget ens kan studsa tillbaka.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

1 timme sedan

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

1 timme sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

3 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

3 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

3 timmar sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

idag 13:52
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.