1 av 2
2 av 2

Saab borta från Båstadstennisen

Saab kommer inte fortsätta sponsra tennistävlingarna i Båstad.


Detta försvinner med Saab

Det är kundaktiviteterna som försvinner i och med att Saab drar tillbaka sitt sponsorskap.

Det innebär att det inte kommer bli någon provkörning av de nya Saabmodellerna för flera hundratals specialinbjudna gäster.

Samtidigt tappar de sina platser på den exklusiva läktaren Sjöläktaren vid centercourten.

BÅSTAD. Den ekonomiska krisen tvingar bort Saab från tennistävlingarna i Båstad. Men trots att bilföretagets framtid är kolsvart stänger turneringschefen Thomas Wallén inga dörrar för en comeback.

- Jag hoppas ju självklart att Saab vänder på det här och lyckas komma tillbaka. Och då är de absolut välkomna tillbaka i framtiden, säger han till Nyheter24.

Men helt borta kommer företaget inte vara. Precis som lovat kommer 17 bilar skjutsa runt spelare och inbjudna människor - men det är allt Saab kommer kunna erbjuda.

- Jag blev ju självklart väldigt ledsen när jag fick reda på detta. Men det var ju ingen överraskning om man har följt deras situation, säger turneringschefen Thomas Wallén.

Vad innebär detta för er?

- För oss innebär det ingenting negativt. De har redan betalat sin sponsoravgift för det här året, säger Wallén.

Men någon fortsättning efter 2011 kommer det alltså inte bli för Saab. Och nu återstår det att se om företaget ens kan studsa tillbaka.

Senaste nytt

Vill ändra Ryder Cup efter stjärnans Saudiflytt

VM-paret om kärleken: "Inte jätteaccepterat"

Här är kärleksparet i den svenska VM-truppen i handboll. Till vardags spelar Nathalie Hagman och Daniela de Jong i Rumänien – där hbtq-personers rättigheter är mycket begränsade. Många vill kunna leva ett så fint liv som jag och Daniela gör men tvingas dölja det, säger Hagman.

Klart: Høgmo lämnar Häcken

1 timme sedan
Per-Mathias Høgmo blir inte Sveriges nya förbundskapten i fotboll. Norrmannen lämnar allsvenska BK Häcken för regerande asiatiska Champions League-mästarna, Urawa Red Diamonds.

Äntligen seger för Oskarshamn mot Örebro Hockey

1 timme sedan
Det blev tio förluster i rad för Oskarshamn i SHL. Men hemma mot Örebro Hockey kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Be-Ge Hockey Center slutade 5-1 (1-1, 3-0, 1-0).

Tung seger för Växjö i toppmatchen mot Färjestad

1 timme sedan
Det var två topplag som möttes i SHL på torsdagen. Och det slutade med seger för Växjö, som besegrade Färjestad hemma med 4-2 (0-0, 0-1, 4-1).

Luleå avgjorde mot HV 71 i förlängningen

2 timmar sedan
Det blev en riktigt tajt match när HV 71 tog emot Luleå i SHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (2-2, 1-0, 0-1, 1-0). Jack Connolly spelade en avgörande roll för Luleå när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.