Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lista: Här är de sjukaste tennisslagen

- 04/09/2011, 12:07 -
Gael Monfils har blivit en publikfavorit med sina ständiga shownummer på tennisbanan.
1 av 4

Gael Monfils har blivit en publikfavorit med sina ständiga shownummer på tennisbanan.

Charlie Riedel/AP/SCANPIX

De förre världsettan Rafael Nadal behärskar annat än överskruvade bollar från baslinjen.
2 av 4

De förre världsettan Rafael Nadal behärskar annat än överskruvade bollar från baslinjen.

Elise Amendola/AP/SCANPIX

Kim Clijsters är en duktig tennisspelare, men hur mycket tur får man egentligen ha?
3 av 4

Kim Clijsters är en duktig tennisspelare, men hur mycket tur får man egentligen ha?

Darren Calabrese/AP/SCANPIX

Försvarsjätten Andy Murray spexade till det mot en förtvivlad Jo- Wilfred Tsonga.
4 av 4

Försvarsjätten Andy Murray spexade till det mot en förtvivlad Jo- Wilfred Tsonga.

Paul J. Bereswill/AP/SCANPIX

Nyheter24 listar de sjukaste tennisslagen som du måste se för att tro på.

US Open är i full omgång och konstlagen avlöser varandra på banorna runtom i Flushing Meadows, Queens. Fransmannen Gael Monfils bjöd på storslagen underhållning i torsdagens förlustmatch mot veteranen Juan Carlos Fererro. Monfils hade kanske ingen lyckad dag rent spelmässigt, men publiken bjöds på show så det räckte och blev över. Nyheter24 listar därför decenniets sjukaste tennisslag.

4. Rafel Nadal, Madrid 2011

Den dåvarande världsettan Rafel Nadal, mot den nyblivne tenniskungen Novak Djokovic. Allt var uppdukat för en fajt utöver det vanliga när Madrids ATP-final gick av stapeln tidigare i år. Och publiken gick knappast hem besvikna.

Genom åren har ett flertal tennisprofiler bjudit på så kallade "mellan-benen-slag" och varje gång är det lika vackert. Men frågan är om inte Nadals nummer mot Djokovic väger tyngst?

3. Andy Murray, AEGON 2011

Världsfyran Andy Murray kan han också. Det visade skotten när han totalförnedrade den atletiske Jo-Wilfred Tsonga med ett uppvisningsslag av yppersta världsklass. Publiken jublade som om de nyss bevittnat ett mirakel, men nej - det var bara Andy Murray som hade lekstuga mot en 26-årig fransman.

Att döma av Tsongas ansiktsuttryck efteråt var han inte särskilt tillfreds med förnedringen.

2. Kim Clijsters, Franska öppna 2011

Att den 28-årige belgaren var världsetta år 2003 skvallrar om hennes höga kapacitet. Den klassiska sportklyschan "en bra spelare har tur" har därför sällan varit mer aktuell. Frågan är dock om Kim Clijsters skicklighet står i paritet med vad som närmast måste klassas som årtiondets "lucky bounce"- alla kategorier. Den holländske talangen Arantxa Rus lär vara den första att skriva under på att så inte är fallet.

1. Gael Monfils, Franska öppna 2009

Om tur var fallet i det föregående klippet, är följande nummer ren och skär uppvisning. Gael Monfils är känd för sin uppoffrande spelstil, och att han slänger sig likt en fotbollsmålvakt titt som tätt är något man numera kan förvänta sig när fransmannen äntrar en tennisbana. Men det är inte alltid han lyckas med sina konstnummer, i synnerhet inte i Grand Slam-sammanhand och framför allt inte på hemmabanan i Paris. Monsterslaget i Franska öppna var så spektakulärt att till och med motståndaren Jürgen Melzer gav Monfils en "high five". Det säger en del om fransmannens storhet.