Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Giganternas kamp i US Open-finalen

- 12/09/2011, 15:16 -
1 av 2

Foto: Scanpix

2 av 2

Foto: Scanpix

Novak Djokovic jagar sjätte raka segern mot Rafael Nadal.

NEW YORK. Rafael Nadals särställning som tennisvärldens dominant är förbi. Serben Novak Djokovic har tagit över tronen på rankningen och har vunnit åtta av de senaste tio matcher mot spanjoren. Inför kvällens final erkänner Nadal att han "letar efter lösningar" på Djokovic spel.

– Jag måste spela mitt spel så bra jag kan, vara stark mentalt och tro på seger varje sekund. I vissa ögonblick har jag inte trott på det den här säsongen, säger Nadal till en samlad presskår.

Inför matchen har Nadal tittat på förra årets möte mellan rivalerna. Då drog Nadal det längsta strået.

- Jag måste spela aggressivt som jag gjorde då. Jag har tittat på matchen många gånger och vet hur jag ska göra det, men just nu vet jag inte om jag är i bra form nog för att göra det.

Vände och vann mot Roger Federer

Novak Djokovic får i kväll ses som favorit till titeln efter att ha vänt 0-2 underläge mot förra världsettan Roger Federer. Han har inte förlorat mot Rafael Nadal på hela säsongen och har ett självförtroende stort som Belgrad.

- Förra året handlade det mycket om serven, det kommer det göra ikväll igen. Det kommer bli en tuff match, säger Novak Djokovic och fortsätter:

- Men jag vet att jag kan slå han, det har jag bevisat på tre olika underlag i år. Jag går ut på banan och vet att jag kan vinna.

Matchen börjar klockan 22.00 och visas i Eurosport.