Torsdag 22 Februari 2024
1 av 2
- Foto: Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Foto: Scanpix

Giganternas kamp i US Open-finalen

Novak Djokovic jagar sjätte raka segern mot Rafael Nadal.


Djokovic vs Nadal

Innbördesmöten: 16-12 till Rafael Nadal.

Senaste fem mötena: 5-0 till Novak Djokovic.

Hardcourt: 9-5 till Novak Djokovic.

US Open 2010: Vinst Rafael Nadal, 3-1 i set.

Ranking: 1) Novak Djokovic, 2) Rafael Nadal.

NEW YORK. Rafael Nadals särställning som tennisvärldens dominant är förbi. Serben Novak Djokovic har tagit över tronen på rankningen och har vunnit åtta av de senaste tio matcher mot spanjoren. Inför kvällens final erkänner Nadal att han "letar efter lösningar" på Djokovic spel.

– Jag måste spela mitt spel så bra jag kan, vara stark mentalt och tro på seger varje sekund. I vissa ögonblick har jag inte trott på det den här säsongen, säger Nadal till en samlad presskår.

Inför matchen har Nadal tittat på förra årets möte mellan rivalerna. Då drog Nadal det längsta strået.

- Jag måste spela aggressivt som jag gjorde då. Jag har tittat på matchen många gånger och vet hur jag ska göra det, men just nu vet jag inte om jag är i bra form nog för att göra det.

Vände och vann mot Roger Federer

Novak Djokovic får i kväll ses som favorit till titeln efter att ha vänt 0-2 underläge mot förra världsettan Roger Federer. Han har inte förlorat mot Rafael Nadal på hela säsongen och har ett självförtroende stort som Belgrad.

- Förra året handlade det mycket om serven, det kommer det göra ikväll igen. Det kommer bli en tuff match, säger Novak Djokovic och fortsätter:

- Men jag vet att jag kan slå han, det har jag bevisat på tre olika underlag i år. Jag går ut på banan och vet att jag kan vinna.

Matchen börjar klockan 22.00 och visas i Eurosport.

/
/
/
Senaste nytt

Rubensson skadad – frågetecken inför Bosnien

1 timme sedan

Inför lika prissummor för rullstolsburna: "Enormt"

1 timme sedan
London Marathon blir världens första maratonlopp där rullstolstävlande får samma prissumma som löpare i övriga elitlopp, skriver BBC Sport.

Sagström trea efter eagleavslutning i Thailand

2 timmar sedan
En eagle satte på punkt för Madelene Sagströms fläckfria förstarunda i LPGA-tourtävlingen i Thailand. Svenskan ligger delad trea på 67 slag, fem under par.

Över fyra års fängelse för Alves – döms för våldtäkt

2 timmar sedan
Dani Alves döms till 4,5 års fängelse för våldtäkt. Den förre fotbollsstjärnan ska även betala 1,7 miljoner i skadestånd. Brasilianen har nekat till brott.

Straffar avgjorde när Mora vann mot Djurgården

idag 08:20
Djurgården tog emot Mora hemma i en riktigt jämn match i Hockeyallsvenskan. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Daniel Ljunggren för.

Almtuna segrade över SSK i förlängningen

idag 08:20
Det blev en riktigt tajt match när Almtuna tog emot SSK i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0). Anton Klint blev matchhjälte för Almtuna med sitt mål i förlängningen.