1 av 2
- Foto: Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Foto: Scanpix

Giganternas kamp i US Open-finalen

Novak Djokovic jagar sjätte raka segern mot Rafael Nadal.


Djokovic vs Nadal

Innbördesmöten: 16-12 till Rafael Nadal.

Senaste fem mötena: 5-0 till Novak Djokovic.

Hardcourt: 9-5 till Novak Djokovic.

US Open 2010: Vinst Rafael Nadal, 3-1 i set.

Ranking: 1) Novak Djokovic, 2) Rafael Nadal.

NEW YORK. Rafael Nadals särställning som tennisvärldens dominant är förbi. Serben Novak Djokovic har tagit över tronen på rankningen och har vunnit åtta av de senaste tio matcher mot spanjoren. Inför kvällens final erkänner Nadal att han "letar efter lösningar" på Djokovic spel.

– Jag måste spela mitt spel så bra jag kan, vara stark mentalt och tro på seger varje sekund. I vissa ögonblick har jag inte trott på det den här säsongen, säger Nadal till en samlad presskår.

Inför matchen har Nadal tittat på förra årets möte mellan rivalerna. Då drog Nadal det längsta strået.

- Jag måste spela aggressivt som jag gjorde då. Jag har tittat på matchen många gånger och vet hur jag ska göra det, men just nu vet jag inte om jag är i bra form nog för att göra det.

Vände och vann mot Roger Federer

Novak Djokovic får i kväll ses som favorit till titeln efter att ha vänt 0-2 underläge mot förra världsettan Roger Federer. Han har inte förlorat mot Rafael Nadal på hela säsongen och har ett självförtroende stort som Belgrad.

- Förra året handlade det mycket om serven, det kommer det göra ikväll igen. Det kommer bli en tuff match, säger Novak Djokovic och fortsätter:

- Men jag vet att jag kan slå han, det har jag bevisat på tre olika underlag i år. Jag går ut på banan och vet att jag kan vinna.

Matchen börjar klockan 22.00 och visas i Eurosport.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.