Söndag 28 Nov
Stockholm

Hon är årets bästa tennisspelare

Petra Kvitova slog Victoria Azarenka i WTA-slutspelets final.
1 av 3
Petra Kvitova slog Victoria Azarenka i WTA-slutspelets final. Foto: Vadim Ghirda/AP/SCANPIX
Tjeckiskan spelade sitt livs tennis under turneringen.
2 av 3
Tjeckiskan spelade sitt livs tennis under turneringen. Foto: Vadim Ghirda/AP/SCANPIX
Azarenka hade ingentin att sätta emot Kvitovas projektiler från baslinjen.
3 av 3
Azarenka hade ingentin att sätta emot Kvitovas projektiler från baslinjen. Foto: Vadim Ghirda/AP/SCANPIX

Petra Kvitovas succéartade säsong kröntes med en vinst i WTA-slutspelet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kvitovas väg till titeln

Petra Kvitova visade från match ett att hon var att räkna med. Trots en tuff grupp med Caroline Wozniacki, Vera Zvonareva och Agnieszka Radwanska tog hon sig vidare ur gruppen utan att tappa ett enda set. Sedan rann det bara på:

Semifinal: Petra Kvitova-Samantha Stosur 5-7, 6-3, 6-3

Final: Petra Kvitova-Victoria Azarenka 7-5, 4-6, 6-3

ISTANBUL. Caroline Wozniacki är fortfarande världsetta på rankingen, men det är en annan spelare som är drottning av WTA. Nämligen Petra Kvitova. I söndagens slutspelsfinal slog hon Victoria Azarenka med 7-5, 4-6, 6-3.

Under den gångna veckan har slutspelet pågått för fullt i Istanbul, Turikiet. En efter en föll toppspelarna ut ur turneringen; en halvskadad Maria Sjarapova drog sig ur och världsettan Wozniacki förmådde inte ta sig till final. Istället var det just Victoria Azarenka och Petra Kvitova som gjorde upp om titeln. En duell som tjeckiskan till slut gick segrande ur.

"Det var en fantastisk tennis"

Kvitova har tagit hela tennisvärlden med storm. Tidigare i år svarade hon för en rejäl knall när hon vann Wimbledon mot comebackande Maria Sjarapova i finalen. Och nu fullbordade hon alltså succén genom att vinna WTA-slutspelet i Istanbul.

– Det var en fantastisk tennis. Varenda gem var jämnt, men jag spelade kanske lite bättre i de avgörande poängen, säger den nyblivne mästarinnan direkt efter matchen.

Hyllas av experten

Någon som inte var ser att hylla den 21-åriga tjeckiskan var Eurosports expert Maria Strandlund-Tomsvik, som var riktigt imponerad av Kvitovas spel under turneringen.

– Hon har varit den bästa spelaren i veckan, säger Strandlund-Tomsvik.

Segern innebär inte bara en fet prischeck, utan även att Kvitova kliver upp på en andraplats i världsrankingen. Hennes bästa placering i karriären.

Kommentera
Kopiera länk
Dela