Roger Federer har tidigare drabbats av körtelfeber.
1 av 3
Roger Federer har tidigare drabbats av körtelfeber. - Foto: Scanpix
Robin Söderling efter segern i Swedish Open.
2 av 3
Robin Söderling efter segern i Swedish Open. - Foto: Scanpix
Robin Söderlings karriär hotas av körtelfebern - tennisstjärnan har inte kunnat träna ordentligt på över ett halvår.
3 av 3
Robin Söderlings karriär hotas av körtelfebern - tennisstjärnan har inte kunnat träna ordentligt på över ett halvår. - Foto: Scanpix

Söderling: "Inte en aning om när jag kan spela igen"

Sjukdomen har satt stopp för tennisesset - och nu fruktar Robin Söderling för att karriären kan vara slut: "Kan vara att jag mår tillräckligt bra först om tre år, då är det för sent"


Så fördriver Söderling tiden:

När 27-åringen inte kan träna fyra timmar tennis om dagen och inte reser jorden runt för att tävla i sporten blir det en hel del fritid över. För Svenska Dagbladet berättar han om de nya tidsfördriven:

Valpen - Söderling och hans flickvän har skaffat en malteser som heter Sixten.

Pussel - På plan är västgöten känd för att ha ett hetsigt humör, nu tränar han sitt tålamod med att lägga timmar på att hitta rätt bit.

Välgörenhet - Söderling jobbar med sin egen välgörenhet som vänder sig till sjuka barn.

STOCKHOLM. I början av förra året var han tennisvärldens hetaste spelare med tre turneringssegrar på fyra försök. Men sen drabbades Robin Söderling av körtelfeber och har inte kunnat spela på över ett halvår. I en intervju med Svenska Dagbladet berättar nu spelaren om den tuffa tiden.

– Ibland kan jag jogga tjugo minuter utan att känna av det efteråt och ibland är jag så slut att jag inte kommer upp ur soffan, säger Söderling till Svenska Dagbladet.

Söderling: "Det är lätt att vara efterklok"

För hård träning i kombination med sjukdomen körde slut på 27-åringen. I dag kan han som mest träna en halvtimme om dagen. Söderling berättar att han kommer "ge allt för att komma tillbaka" samtidigt som han inser att tenniskarriären är i fara.

– Däremot inser jag att det kan vara så eller att jag mår tillräckligt bra först om tre år och att det då kan vara för sent.

– Om det mot förmodan blir så kommer jag inte att bryta ihop, berättar Söderling, som genomförde sin senaste tävling juni 2011, för Svenska Dagbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!