Roger Federer är återigen världsetta efter en imponerande seger i Wimbledonfinalen.
1 av 4
Roger Federer är återigen världsetta efter en imponerande seger i Wimbledonfinalen. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix
Andy Murray kämpade och slet men det räckte inte mot den fenomenale schweizaren.
2 av 4
Andy Murray kämpade och slet men det räckte inte mot den fenomenale schweizaren. - Foto: Clive Rose/AP/Scanpix
Roger Federer visade att gammal är äldst.
3 av 4
Roger Federer visade att gammal är äldst. - Foto: Anja Niedringhaus/AP/Scanpix
Federer föll ihop efter den avgörande matchbollen.
4 av 4
Federer föll ihop efter den avgörande matchbollen. - Foto: Anja Niedringhaus/AP/Scanpix

Federer tog 17:e Grand Slam-titeln

Roger Federer, 31, besegrade Andy Murray med 3-1 i set i Wimbledonfinalen och tog sin 17:e Grand Slam-titel.


LONDON. Andy Murray var Storbritanniens förste singelfinalist i Wimbledon på 74 år. Men trots stort stöd från hemmapubliken lyckades han inte rå på fenomenale Roger Federer.

Schweizaren, som innan finalen hade sex Wimbledontitlar, var helt enkelt för bra. Efter mer än fyra timmars spel, inklusive ett regnavbrott, stod det 3-1 i set på resultattavlan. Segern innebär att Federer återigen är världsetta.

– Jag tror att jag har spelat min bästa tennis i de senaste matcherna. Jag saknat att spela i finalerna, och det känns som ett stort ögonblick. Jag har fått kämpa en del, så den här kommer vid rätt ögonblick, säger Federer enligt Sky.

Det såg dock till en början ut som att Murray skulle kunna skrälla. Skotten vann första set med med 6-4 och hade flera setbollar i det andra. Men Federer redde ut stormen och var sedan överlägsen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

1 timme sedan

Han är främste svenske poänggöraren

2 timmar sedan
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

3 timmar sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.