Janne Gunnarsson släpper en självbiografi där han beskriver tiden efter hans nedsättande kommentar om somalier på sin Facebook, som den värsta i hans liv.
1 av 3
Janne Gunnarsson släpper en självbiografi där han beskriver tiden efter hans nedsättande kommentar om somalier på sin Facebook, som den värsta i hans liv. - Foto: Faksimil SVT
Calle och Alex Schulman ville ha bort Gunnarsson från SVT.
2 av 3
Calle och Alex Schulman ville ha bort Gunnarsson från SVT.
Gunnarsson spelade tennis själv i många år innan han blev expert.
3 av 3
Gunnarsson spelade tennis själv i många år innan han blev expert. - Foto: Andreas Hillergren / Bildbyrån

"Somalia-Janne" i sin självbiografi: "Den värsta dagen i mitt liv"

Tennisexperten Janne Gunnarsson skapade stor uppståndelse förra sommaren när han uttalade sig om somalier. Nu har han släppt en självbiografi där han beskriver tiden som den värsta i hans liv.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Efter regeringens besked sommaren 2012 om att inga större mästerskap planeras i Sverige de närmaste åren blev tennisprofilen Janne Gunnarsson förbannad och kommenterade "Pengarna räcker inte när vi ska ge 27000 nyinflyttade somalier socialbidrag !!! Puh" på en Facebook-status.

Bröderna Schulman ville ha bort han från SVT

Det blev förstås en stor uppståndelse och bland andra Alex och Calle Schulman, tyckte att han borde sparkas från SVT. Calle startade även hashtaggen #sparkagunnarsson på twitter och den blev en succé direkt. Men trots de hårda protesterna blev Gunnarsson kvar på SVT och nu har han släppt en självbiografi om den svåra tiden.

"I min statusrad trycker jag fram en mening, som är idiotisk, fel och svag. Jag borde givetvis inte skrivit den här meningen. Ett idiotiskt val. Efter 22 minuter har min reptilhjärna nått fungerande nivå och jag går in på nätet och raderar min statusuppdatering", skriver Gunnarsson i sin bok.

"Människor kommer att betrakta mig som en rasist"

Han trodde då att uppståndelsen skulle lägga sig, men den fortsatte och trots det lät SVT Gunnarsson vara expert under OS tillsammans med SVT-profilen David Fjäll"Somalia-Janne tillsammans med David Fjäll gör OS-tennisen för SVT. Intressant par", kommenterade bland annat TV4-profilen Patrick Ekwall på Twitter.

”En mening – 22 minuter. Det är denna mening - dessa ord - som nu gör att jag får leva med att några människor kommer att betrakta mig som en rasist under en väldigt lång tid. Kanske för all framtid.", skriver Gunnarsson i självbiografin.

/
/
/
/