Klarna bryter med ytterligare ”puppy yoga-företag”

I det här inlägget skrev jag om den nya flugan ”puppy yoga” – att gå på yoga och med halvtimmen kvar så släpps det in en massa hundvalpar.
Låter det som himmelriket? Ja, jag vet. Det finns ingenting som inte blir bättre med hundvalpar – jag skulle kunna tänka mig att kvävas av hundvalpar – men i det här fallet så sker det hela i nuläget helt utan tillstånd, och Länsstyrelsen har ställt sig kritiska till upplägget då man anser att det kan bryta om djurlagsstiftligen.
Det enda sättet att ta reda på huruvida ”puppy yoga” går hand i hand med djurlagstiftningen är att ansöka om tillstånd hos Länsstyrelsen, men det är det ingen som gjort. Det som däremot framkommit är ett krav på tillstånd, och att använda hundvalpar på det här sättet är olagligt och någonting som utreds av rättsväsendet.

Klarna låter nu meddela att man brutit med både Puppies&Yoga Stockholm och Puppy Yoga Stockholm efter att de kunnat konstatera att tillstånd saknas för att använda hundvalpar på det här viset.
Frågan är ju vad man tycker hos de studios som upplåter sina lokaler för det här otillåtna ändamålet?
Känner de till det här? (Okej, jag fattar…I am on it!)  🙂

12 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag förstår dock inte – Så det ÄR olagligt det tex puppy yoga stockholm gör? För hon verkar ju fortfarande vara högst aktiv enligt hennes instagram? 🥴

    Inget alls om första inlägget du skrev om puppy yoga för bara någon månad sedan?

      (Jag menar inte att man inte får ändra åsikt. Men ska man ”kräva” andra på ansvar och uttalanden så kanske man kan vara ödmjuk nog att erkänna att man själv inte visste bättre förr än tills nyss.)

        Lite som Camilla Läckberg som inte ville att C skulle dölja hennes namn, hon skrev ungefär att hon fick stå för sin egen dumhet.

        Om de söker och får tillstånd, är det mysigt med puppy yoga igen då?

    Jag tycker att det främst är hunduppfödarens ansvar att se till att alla lagkrav följs. Borde inte de ifrågasättas mer än ägaren av lokalen, i och med att uppfödaren är ytterst ansvarig för valparnas välmående?
    Många uppfödare behöver ju också tillstånd från länsstyrelsen angående antal valpkullar per år/antal hundar i hemmet. De borde verkligen veta bättre än att visa upp valparna på det här sättet.

      Ägarna av lokalen/Yogafolket, hyr ju in dessa valpar.

        Ja, det vet jag. Men det skulle aldrig gå om uppfödarna inte vill hyra ut valpar från första början.

    tänker det enda som ger laglig effekt är o anmäla till länsstyrelsen(?) istället för att försöka cancella

    sedan tar säkert länsstyrelsen hundra år på sig att utreda en anmälan

    man kan inte övertyga människor till att bli goda – bara genom att bötfälla dom

      Länsstyrelsen är faktiskt rätt snabba på att agera på en anmälan. Sen att deras agerande är skrattretande i de flesta fall är en annan sak….

    Tragiskt att man inte kollar upp sånt innan man påbörjar ett samarbete, vad hade hänt om detta inte hade uppmärksammats? Tycker att ansvaret ligger på båda parterna, ngt ansvar måste vi alla ha.

    Vad var det där om inlägget på Instagram som förtydligats? För oss som inte kollar Bloggbevakning på Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.