Kvinnan måste flytta på grund av soporna i hennes lägenhet.
Kvinnan måste flytta på grund av soporna i hennes lägenhet. - Foto: Hyresvärden/Hem & Hyra Isabell Höjman/TT

Byggde sopberg på sin balkong – tvingas flytta

En kvinna i Malmö har blivit uppsagd från sin lägenhet för tredje gången, efter att ha fyllt sin balkong med sopor. Doften ska ha spridit sig i hela huset och till slut fick grannarna nog.


En kvinna i Malmö har blivit uppsagd från sin hyreslägenhet efter att hon fyllt sin inglasade balkong med sopor, vilket Hem & Hyra var först med att rapportera om. Det är inte första gången som hon riskerar att behöva flytta från hemmet, utan två gånger tidigare har hon blivit uppsagd – men sedan blivit räddad av hyresnämnden. 

69-årig kvinna inlåst i fyra dygn utan mat: “Som att ligga i en kista"

Stinkande sopberg – lukten spreds i huset

Hyresnämnen har tidigare stoppat kvinnans flytt, med argumentet att hon är rullstolsbunden och inte har möjlighet att städa ordentligt. Kvinnan har också ansökt om boendestöd, dels på grund av sina fysiska begränsningar, men också för att hon mår psykiskt dåligt. Hon har däremot inte fått sin ansökan om stöd godkänd. 

Från hyresvärdens perspektiv ser man istället en hyresgäst som inte sköter om sin lägenhet. Grannarna i huset har många gånger klagat på kvinnan, eftersom det spridits en äcklig doft i huset från kvinnans sopberg. 

Hyresvärden menar att doften av hennes sopor har påverkat grannarna, och att kaoset i hennes lägenhet gör det omöjligt att se om någonting i hemmet behöver lagas. 

Kvinnans balkong. Foto: Hyresvärden/Hem & Hyra

Tjuv bröt sig in hos 87-åring – jagades ut

Får inga fler chanser

Nu har hyresnämnden besökt lägenheten, och efter att ha sett situationen på nära håll bestämt att kvinnan måste flytta. De menar att hon inte gjort tillräckligt för att lösa problemen, trots att hon fått så många tillsägelser under de senaste åren. 

Här är bedragarnas favoritoffer: "Värst utsatta"

Kvinna dog efter operation – fick inte plats på sjukhus

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!