Inbrottstjuven bröt sig in för att sno mat.
Inbrottstjuven bröt sig in för att sno mat. - Foto: Janerik Henriksson/TT Martina Holmberg / TT

Tjuv bröt sig in hos 87-åring – jagades ut

Den 87-åriga damen stod i duschen när det plingade på dörren. När hon öppnade dörren bröt sig en kvinna in, men damen var inte rädd för att stå upp för sig själv.


Det var i Östersunds kommun som den 49-åriga kvinnan bröt sig inom hos den 87 år gamla damen, enligt Hem&hyra. Pensionären stod i duschen när det plingade på dörren, och när hon öppnade möttes hon av tjuven, som frågade om damen hade groggvirke hemma. 

Kvinnan puttade sedan 87-åringen in i ett skåp och trängde sig in i lägenheten. Väl inne tog hon sig till köket för att länsa damens kylskåp. 

Pensionär låg 12 timmar på golvet utan mat och omvårdnad

Tog mat och mousserande vin

Enligt 87-åringen tog tjuven flaskor med mousserande vin, matvaror och även morfinplåster som hon förvarade i kylskåpet. Damen drog tjuven i håret tills hon lämnade lägenheten, men kvinnan lyckades ändå få med sig sakerna som hon tagit från kylskåpet.

Tjuven försäkte länsa kvinnans kylskåp. Foto: Kallestad, Gorm /TT.

Dömdes i Östersunds tingsrätt

Tjuven blev tagen av polisen samma dag, och har suttit häktad sedan dess. I Östersunds tingsrätt dömdes hon nyligen till ett års fängelse och 10 000 i skadestånd till damen. 

Hon döms också för ofredande, på grund av att hon också spottat en man i ansiktet på en restaurang under sommaren 2023. Till honom ska hon betala 8 000 i skadestånd. 

Kvinnan har tidigare dömts för stöld och olaga intrång. 

Östersunds Tingsrätt. Foto: Marcus Ericsson/TT.

Här är bedragarnas favoritoffer: "Värst utsatta"

Ica-kund tvingades köpa godis för 1 700 kronor: "Skämdes"

Därför har priserna på olivolja ökat med 40 procent: "Kommer fortsätta"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!