En kvinna stal varor för över 5 000 kronor på Ikea, men uppger att hon inte minns händelsen.
En kvinna stal varor för över 5 000 kronor på Ikea, men uppger att hon inte minns händelsen. - Foto: Johan Nilsson/Janerik Henriksson/TT

Kvinna stal full kundvagn på Ikea – betalade 115 kronor: ”Sinnessjukt”

En kvinna fuskade rejält i Ikeas självscanningskassa – och betalade bara 115 kronor för sina varor. Den korrekta summan skulle varit 5 550 kronor, och hon döms nu till villkorlig dom och böter.


Det var i september 2022 som en 37-årig kvinna åkte fast för att ha stulit varor till ett värde av 5 434 kronor, enligt en dom i Kalmar tingsrätt som Nyheter24 tagit del av.

Kvinnan handlade med Ikeas app och skulle sedan betala för sin fullastade kundvagn i självscanningkassorna. Men hon betalade endast 115 kronor, och lät bli betala för resterande varor. 

På övervakningsfilmer från händelsen syns hur kvinnan tittar sig om flera gånger, åt både höger och vänster, innan hon går ut från betalningsområdet. 

Man i 30-årsåldern stal varor för 17 000 på Ikea – blev störd av barn

Dömda kvinnan: "Minns inte händelsen" 

Kvinnan själv nekar till brott och uppger att hon inte minns så mycket av händelsen. I förhör säger 37-åringen att något måste blivit fel, men att hon inte kan säga vad. 

Hon säger vidare att det är "sinnesjukt" att hon bara scannat varor för 115 kronor, och att hon slarvat.  

Tingsrätten anser att 37-åringens historia är en efterhandskonstruktion, och dömer henne till villkorlig dom och dagsböter. 

Ikeas erbjudande får kunderna att se rött: "Ni lyssnar ju inte"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!