Ikeas erbjudande får kunderna att ilskna till då de tycker att något saknas.
Ikeas erbjudande får kunderna att ilskna till då de tycker att något saknas. - Foto: Johan Nilsson/TT & Junge, Heiko

Ikeas erbjudande får kunderna att se rött: "Ni lyssnar ju inte..."

I ett inlägg på Facebook delade Ikea med sig av ett erbjudande som fått kunderna att kritisera företaget. Anledningen? Man saknar glutenfria alternativ.


Ett av världens största företag, Ikea, är kända för sina prisvärda möbler men även sina klassiska köttbullar som serveras i företagets varuhus-restauranger världen över. 

Här kan du läsa om Ikea-brödernas enorma förmögenhet

Ikeas inlägg rör upp starka känslor

I ett inlägg på Facebook har företaget marknadsfört ett erbjudande riktat till sina svenska kunder. Erbjudandet är att man kan äta fyra hela måltider under 200 kronor. Förslag på maträtt? De klassiska Ikea-köttbullarna såklart. 

Kundernas ilska mot Ikeas erbjudande

Detta har nu fått kunderna att reagera då man tycker att förtaget inte hörsammar de som inte kan njuta av maten, nämligen de som är glutenintoleranta.

Flera upprörda kommentarer har nu lämnats i flödet.

"Om en i familjen är glutenintolerant så är det jättesvårt att äta hos er. Det behöver inte vara så, arbetar ni med frågan?", undrar en person.

"Självklart vill vi att alla ska kunna äta hos oss. All feedback uppskattas så att vi kan bli ännu bättre", svarar då företaget.

Detta har dock fått flera att visa sin upprördhet där man ställer sig frågande till det faktum att man inte har något erbjudande för de som inte kan äta maten, och varför det inte finns några glutenfria Ikea-köttbullar. En person redogör hur hen i över tio år påpekat problemet med att inte kunnat äta av maten i Ikeas restauranger.

"Men ni lyssnar ju inte på oss. Har påpekat i över 10 år att ni måste bli bättre på glutenfritt, men ändå så tar ni bort fler och fler glutenfria alternativ. Det kallar jag inte för att ni lyssnar på oss kunder. Förr åt vi ofta på Ikea, nu nästan aldrig då det inte finns nåt att välja på.”

Foto: Skärmavbild Facebook/IKEA
Foto: Skärmavbild Facebook/IKEA

Ikea:s svar på kritiken

Nyheter24 har kontaktat Ikea för att höra deras sida av uppfattningen av ett bristande utbud. I ett mejl svarar Fredrik Norrlid, pressansvarig hos Ikea, att det finns alternativ för de som är allergiska.

"Våra kycklingköttbullar är glutenfria. Vi har produkter som inte innehåller gluten eller andra allergener, men vi hanterar olika råvaror och allergener i våra kök som kan komma i kontakt med varandra. Därav finns en risk för korskontaminering. I våra restauranger finns skriftlig information tillgänglig för kunden där det framgår vilka ingredienser som ingår i respektive rätt. Där informerar vi också om risken för korskontaminering i samtliga av våra rätter".

/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!