Man stal för 17 000 kronor på Ikea.
Man stal för 17 000 kronor på Ikea. - Foto: Janerik Henriksson/TT/Stella Pictures

Man i 30-årsåldern stal varor för 17 000 på Ikea – blev störd av ett barn

En man i 30-årsåldern stal varor från Ikea till ett värde av 17 000 kronor. I ett förhör menar han att kompisens barn stört honom vid betalningen och nekar till brott.


En man i 30-årsåldern besökte Ikea i Göteborg den 10 juni. Han var där med sin vän och sin väns barn och skulle handla. I domen, som Nyheter24 tagit del av, ska mannen ha sagt i ett förhör att han bad personalen om hjälp vid självscanningskassorna då alla varor inte gick in.

Mannen menar att vännens barn störde honom

Han uppger även att han inte kollade på displayen om varorna registrerats, för att han blev störd av sin väns barn som gick runt och störde. Mannen hävdar även att han hade tillräckligt med pengar för att betala alla varor.

Mannen stal varor för 17 000 kronor

En säkerhetsvakt som jobbade utanför självscanningsområdet uppger att han höll lite extra koll på mannen i 30-årsåldern, eftersom mannen hade en vagn med mycket varor på.

Säkerhetsvakten gjorde en kontroll när mannen lämnat kassaområdet och det stod klart att mannen inte betalat för ett stort antal varor. Säkerhetsvakten uppger även att barnet ska varit lugnt och stått stilla.

Mannen döms för stöld 

Totalt hade mannen i 30-årsåldern stulit varor till ett sammanlagt värde om 16 915 kronor. Mannen i 30-årsåldern nekar till brott, men döms den 14 september 2023 för stöld. Påföljden blir villkorlig dom och 40 dagsböter om 290 kronor, vilket totalt blir 11 600 kronor.

/
Senaste nytt

Pourmokhtari: Inte aktuellt med SD i regering

Oscar Properties vd avgår

Oscar Proporties vd Carl Janglin avgår med omedelbar verkan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tyskland: It-slarv möjliggjorde rysk avlyssning

Rysslands avlyssning av ett hemligt samtal mellan höga befälhavare i tyska luftvapnet berodde på slarv från en av deltagarna, säger Tysklands försvarsminister Boris Pistorius.

It-attack mot avfallsbolag i Blekinge

Västblekinge Miljö AB – det kommunala bolaget för avfallshantering i Karlshamn, Sölvesborg och Olofström – har drabbats av en it-attack, uppger SVT Nyheter. De anställda kan inte använda sin e-post och kommer heller inte åt fakturahanteringen eller kundadministrationen.

Totalstopp i tysk Teslafabrik efter brand

Det råder totalstopp i Teslafabriken utanför Berlin efter en brand som lett till ett omfattande elavbrott, rapporterar den tyska tidningen Maerkische Allgemeine Zeitung.

Kivras svar efter strulet med deklarationen: "Vi beklagar"

Under måndagen började Skatteverket skicka ut deklarationer till de med digital brevlåda. Nu svarar Kivras kommunikationschef på strulet användare upplevt på grund av en driftstörning.