- Foto: Travellink

Sevärdheterna du inte vill missa på Mallorca

En världsberömd konstnärs hem, vackra grottor och en katedral från 1200-talet. Mallorca bjuder på mer än bara sol och bad.


Även om ön i sig – med sin vackra natur och sina pittoreska små byar – är en sevärdhet, finns en del turistattraktioner man inte bör missa.

En av de mest besökta sevärdheternaMallorca är katedralen Le Seo. Katedralen byggdes i slutet på 1200-talet i Palma och är en av världens största helgedomar.

Den mest välbesökta grottan på ön är Drakgrottan. Befinner du dig inte i närheten av den finns det massvis med alternativ - grottor finns det gott om på Mallorca.

En annan välbesökt turistattraktion är inte en plats utan en väg. Vägen till Sa Calobra sägs vara en helt fantastisk naturupplevelse.

Till den lilla byn Deia kommer varje år massor av turister för att uppleva byn. Framför allt hoppas man att få se en kändis eller två. Deia är nämligen en ort där ett flertal kända personer har hus och lägenheter.

Den världsberömda konstnären Joan Miró föddes och levde större delen av sitt liv på Mallorca. På ön agerar hans hem, tillsammans med en nybyggd lokal, museum. Över 6 000 av hans konstverk och skulpturer finns att skåda.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!