1 av 3
2 av 3
3 av 3

Grillad tonfisk, skaldjur och heta kycklingrätter

Läget vid kusten gör att skaldjur och fisk är det vanligaste och godaste att förtära. Men även starka kycklingrätter och grillat lamm hittas på menyerna.


I Portugal längs kustremsan Algarve hittar man en motsvarighet till den spanska paellan på menyerna.

Arroz de peixe är en smarrig rissätt fylld med all typ av fisk och skaldjur från trakten blandat med säsongens grönsaker.

Cataplanade peixe är också en vanlig rätt att beställa på restaurangerna. Skaldjursgrytan innehåller det mesta från havet blandat med den lokala potatisen och ibland även het korv.

Klassiska lunchalternativ är fortfranade grillade sardiner och svärdfisk med en halv citron vid sidan om. Sunt, gott och dessutom en billig lunch.

Trots att portugiserna helst äter fisk måste man testa Portugals nationalrätt Frango asado de piri piri. En stark kycklingrätt med röd chili som sätter fart på smaklökarna.

Skaldjursrestaurangerna avlöser varandra längs Portugals kust och det är lätt att hitta många favoritställen.

Två kända restauranger med inriktning på skaldjur och fisk är Pamorâmico och A Tasca.

Är man sugen på att testa något annat än fisk finns en uppsjö av restauranger med inriktning på typiska rätter för regionen.

Vila 45 och Quinta de São Bento är två populära restauranger som serverar grillade lammrätter och populära kycklinggrytor.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!