1 av 2
- Foto: www.sxc.hu
2 av 2
- Foto: www.sxc.hu

Sydneys sköna stränder

Är du nudist, en trendig strandraggare eller ute efter en öde strand? Sydney har ett gäng stränder att välja mellan.


Sydneys stränder:

- Bondi beach

- Whale beach

- Bronte

- Obelisk

- Coogee

- Tamarama

 

Bondi beach är den mest kända stranden i Sydney och ett givet stopp när man åker dit. Den ligger centralt och alla typer av människor flockas på den vackra stranden. På Bondi beach finns allt man behöver - restauranger, shopping, surfing och den breda stranden såklart.

Whale beach sägs vara en av de vackraste stränderna i Sydney. Stranden ligger cirka 40 kilometer från city och är ganska öde eftersom få turister hittar hit. Lokalbefolkningen och de få turister som upptäcker och besöker stranden älskar Whale beach.

På gångavstånd från Bondi ligger den mindre stranden Bronte. Hit lockas mest barnfamiljer då stranden har gräsmattor och lekplatser vid området. Ingen strand för den som vill ha lugn och ro då det är ganska stökigt och mycket lek.

Finns intresset att bada naken i det underbara havet är det Obelisk som gäller. Hit kommer alla typer av människor med den gemensamma nämnaren att de gillar att bada utan något som smiter åt mot kroppen.

Coogee har mycket färre turister än både Bondi och Bronte. Det är en stor strand men mycket glesare mellan strandhanddukarna. Shopping och restauranger finns men utbudet är inte lika stort som på Bondi.

Den trendiga stranden i Sydney heter Tamarama och attraherar mest innefolk och gayklicken. Här gäller det att vara stylad i de senaste strandmodet om man inte vill sticka ut för mycket.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!